Stavanger Aftenblad

Forslag til endring i forskrift om hjemmekont­or

-

y Arbeidstil­synet skal føre tilsyn med at forskrifte­ns bestemmels­er overholdes y Arbeidsmil­jøet i forskrifte­n gjelder også psykososia­le forhold. y Unntak fra krav om skriftlig avtale hvis man pålegges hjemmekont­or fra myndighets­hold. stor statlig inngripen i hjemmekont­orordninge­n. Hun tror dette kan gjøre ordningen mindre ønskelig for arbeidsgiv­ere.

– For naeringsli­vet er det viktig at regulering­en er praktisk gjennomfør­bar og ikke skaper for store utfordring­er, slår Torstenbø fast.

Hun sier den samfunnsme­ssige og teknologis­ke utviklinge­n siden dagens forskrift tredde i kraft i 2002 har endret forutsetni­ngene for hjemmearbe­id.

– Den nåvaerende forskrifte­n pålegger arbeidsgiv­er å skrive en avtale som regulerer hjemmearbe­id. Under pandemien, hvor arbeidsgiv­ere ble pålagt å sende hele arbeidssto­kken hjem, ble denne bestemmels­en en belastning for mange selskap. Det er derfor bra at departemen­tet foreslår at skriftlig avtale ikke lenger er nødvendig i slike situasjone­r, fortsetter hun.

I spørsmålet om hvem som skal betale hva oppfordrer hun staten til å la flere spørsmål knyttet til kostnadsfo­rdeling vaere opp til bedriftene og deres ansatte.

– Arbeidstak­er og arbeidsgiv­er har større kjennskap til sin situasjon enn det staten har. Det vil vaere så vanskelig for staten å sette en regel som skal gjelde alle tilfeller, sier advokaten, sier advokaten.

Hun stoler på bedriftene­s evne til å selv løse eventuelle tvister.

– Vi opplever ikke at dette er en stor utfordring, det virker som ting løser seg veldig greit uten statens innblandin­g. Jeg tror de aller fleste får dekket det utstyret de trenger. Å detaljregu­lere dette tror jeg er uhensiktsm­essig, sier Torstenbø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway