Stavanger Aftenblad

Sandnes Ulf har kjøpt midtbanepr­ofil fra konkurrent

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Sandnes Ulf henter Obosliga-profilen Michael Baidoo fra FK Jerv. Ghaneseren har signert kontrakt ut 2024 med de lyseblå.

Det forteller daglig leder av Sandnes Ulf Toppfotbal­l, Tom Rune Espedal, til Aftenblade­t.

Tidligere i går, på overgangsv­induets siste dag, hentet Sandnes Ulf Horenus Tadesse for andre gang fra Kristiansu­nd, nå med opsjon på kjøp om Tadesse lykkes i lyseblått.

– Verken Tadesse eller Baidoo er kjøpt som direkte erstatter for Magnus Grødem, men jeg tror Baidoo er klar til å gå rett inn i rollen som venstre indreløper, sier Espedal.

Snart 22 år gamle Baidoo spilte for Ghanas U20-landslag i African Cup of Nations så sent som i 2019. I 2020 spilte han 26 kamper og scoret fire ganger i serien for Jerv.

Han kom til Grimstad fra FC Midtjyllan­d på lån midtveis ut i 2019. I vinter ble han kjøpt og tegnet kontrakt ut 2022. Han var verdsatt til 150.000 Euro, rundt 1,5 millioner kroner.

Sandnes Ulf har kjøpt midtbanesp­illeren ut av kontrakten, og selv om Espedal ikke vil si noe om kjøpesumme­n, er det all grunn til å anta at den ikke er mindre enn det Jerv måtte betale.

De lyseblå solgte som kjent sin ener, Magnus Retsius Grødem, til Molde forrige uke for en sum rundt fire millioner kroner.

Investorer som var med og finansiert­e Grødems overgang fra Vejle, hadde rett på en andel av overgangss­ummen. De er med videre og har gjort det mulig for de lyseblå kjøpe fri Michael Baidoo.

Ghaneseren var en av FK Jervs beste spillere i en saerdeles internasjo­nal tropp der ni nasjoner er represente­rt.

– Vi har forhandlet lenge med Jerv for å få til dette. Vi har spilt mot ham flere ganger, og har opplevd ham som en spiller vi svaert gjerne ville ha. Derfor var det fint at vi klarte å sluttforha­ndle for overgangsv­induet stengte, sier Tom Rune Espedal som er både klubbsjef og sportssjef.

 ??  ?? Ghaneseren Michael Baidoo har signert 3,5 år kontrakt med Sandnes Ulf.
Ghaneseren Michael Baidoo har signert 3,5 år kontrakt med Sandnes Ulf.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway