Stavanger Aftenblad

Nora (18) fikk proffkontr­akt

- Alexander Larsen

SYKKEL: Talentet Nora Tveit (18) fra Stavanger har signert sin første proffkontr­akt med Team Coop og dro rett til Belgia og debuten.

– Det betyr ganske mye, spesielt med tanke på koronasitu­asjonen. Det gjør at jeg får sjansen til å sykle ritt i utlandet igjen og ta steget fra junior til senior. Det var en periode det så ut som jeg måtte vente et par år på den muligheten, sier Tveit til Aftenblade­t etter å ha signert en avtale ut 2023 med sykkellage­t.

Til tross for at det ikke er mye penger å hente som kvinnelig sykkelutøv­er, gjør denne avtalen at Tveit nå omsider kan konkurrere igjen etter et år preget av langt faerre konkurrans­er enn vanlig.

Falt like før mål

Hun legger ikke skjul på at det siste året har vaert utfordrend­e for henne som syklist etter å ha vaert vant til å reise og konkurrere jevnlig tidligere. 8. mai var hun imidlertid tilbake i konkurrans­e da hun fikk sin debut med sitt nye lag under et ritt i Belgia.

Dessverre endte det med fall like før målgang i hennes aller første ritt som seniorutøv­er, men likevel er Tveit positiv etter debuten:

– Jeg hadde ikke syklet i utlandet på over et år, det var litt vanskelig å vite hva jeg gikk til. Det var et av de lengste rittene, men gikk bedre enn forventet. Jeg lå an til en god plassering før jeg veltet drøyt 500 meter før mål. Men etter at jeg veltet, hadde jeg ikke så mye fokus på sluttresul­tatet, sier Tveit som nå soner karantene hjemme i Norge etter turen til Belgia.

Store ambisjoner

– Til å vaere mitt første ritt som senior, er jeg ganske fornøyd.

Sykkelkarr­ieren startet allerede da hun var syv år, og med en far som tidligere også har konkurrert i samme idrett, er ambisjonen­e på sikt klare for Stavanger-jenta:

– Et par år frem i tid er målet å vinne VM og OL.

Neste konkurrans­e for sykkeltale­ntet er etter planen 5. og 6. juni i Belgia.

 ?? MARIE VON KROGH ?? Zlatko Tripic kan gjøre Viking-comeback mot Rosenborg.
MARIE VON KROGH Zlatko Tripic kan gjøre Viking-comeback mot Rosenborg.
 ?? PRIVAT ?? Nora Tveit kan endelig konkurrere igjen etter å ha signert for Team Coop.
PRIVAT Nora Tveit kan endelig konkurrere igjen etter å ha signert for Team Coop.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway