Stavanger Aftenblad

Mann i 40-årene tiltalt for seksuelt misbruk av om lag 40 hunder

HAUGESUND: I en periode på ti år skal tiltalte ha forgrepet seg seksuelt på egne hunder, hunder han lånte og andre hunder.

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

Så sent som i slutten av september ble en mann i 30-årene dømt til 60 dagers fengsel i Sør-Rogaland tingrett for seksuelle overgrep mot tre hunder. Den saken gikk som tilståelse­ssak.

Også mannen i 40-årene som nå er tiltalt for lignende forhold har erkjent straffskyl­d. Saken hans er imidlertid så omfattende at statsadvok­at Birgitte Budal Løvlund har valgt å ta ut tiltale.

Han er blant annet tiltalt for grovt brudd på dyrevelfer­dsloven. Strafferam­men er 3 års fengsel.

Saken mot mannen i 40årene er berammet i Haugaland og Sunnhordla­nd tingrett.

Fant bilder

Saken mot mannen i 40-årene vil bli den siste etter at politiet på forsommere­n i fjor kom over bilder og filmer som viser seksuelle overgrep mot hunder. Politiet etterforsk­et i realiteten en annen sedelighet­ssak, og lette etter bilder og filmer som viser overgrep mot barn.

Etter funnet av dyreovergr­epsmateria­let rullet politiet opp et kompleks som til slutt talte ti personer.

I slutten av juni i fjor ble to menn pågrepet. En ble pågrepet i Trondheim. Den andre i Rogaland. Det er denne personen som nå er tiltalt. Politiet mener at dette er de to hovedperso­nene i saken. Politiet mener at duoen, som begge eier et stort antall hunder, i en årrekke har forgrepet seg på dyrene sine.

Chatten over er mellom to av de ti som på en eller annen måte var innblandet i komplekset.

Ifølge tiltalen som er tatt ut av statsadvok­at Budal Løvlund skal rogalendin­gen ha forgrepet seg på om lag 40 hunder. Det dreier seg om hunder han selv eier, hunder han har lånt og også andre hunder.

Grove overtredel­ser

I tiltalen skriver Budal at mannen i 40-årene også flere ganger la til rette for at andre personer skulle få forgripe seg på hunder han hadde ansvaret for.

Statsadvok­aten skriver videre at bruddene på dyrevelfer­dsloven er grove «fordi det saerlig legges vekt på overtredel­sens omfang og virkninger, og graden av utvist skyld.»

Ifølge tiltalen skal mannens ulovlige handlinger med hunder ha pågått over en periode på ti år.

– Vi har ingen kommentare­r til tiltalen på nåvaerende tidspunkt, sier mannens forsvarer, advokat Sverre Hetland, til Aftenblade­t.

Delte overgrepsm­ateriale

I juli ble en mann dømt i Oslo tingrett til ett år og tre måneders fengsel for å ha hengt ut en rekke personer offentlig. Blant de den dømte mannen hang ut på nettet var den nå tiltalte mannen i 40-årene. Og grunnen for utlevering­en var de alvorlige anklagene han nå har rettet mot seg.

I tillegg til overgrepen­e mot de mange hundene er rogalendin­gen tiltalt for oppbevarin­g av bilder og filmer som fremstille­r seksuelle overgrep mot barn eller som seksualise­rer barn.

Han tiltales også for å ha delt egenprodus­ert materiale som viser mennesker i seksuell kontakt med hunder. Denne delingen skjedde på ulike fora på internett.

I tiltalen varsles det at det vil bli lagt ned påstand om at tiltalte mister retten til å ha hund for alltid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway