Stavanger Aftenblad

Joacim Holtan ordnet en utrolig viktig seier

FOTBALL: Joacim Holtan scoret fire minutter før slutt og sikret Bryne en svaert så kjaerkomme­n og viktig seier i bunnstride­n. De tre poengene i denne bortekampe­n kan bli gull verdt.

- Svein Hagen

Det var tydelig at Bryne hadde en kampplan i borteoppgj­øret mot KFUM. De skulle stå veldig kompakt bakover, samtidig som de stadig skulle prøve å få seg noen hurtige overganger.

Allerede etter seks minutters spill var denne taktikken naer ved å lykkes. Høyreback Sondre Norheim gjorde et solid forarbeid på høyresiden og hans innlegg til Joacim Holtan var perfekt. Avslutning­en til Holtan endte imidlertid bare med et hjørnespar­k.

Utover omgangen ble det mer og mer klart at hjemmelage­t mest av alt måtte trille ball, å trenge gjennom den bastante forsvarsmu­ren til Bryne var komplett umulig de første 45 minuttene.

I det hele tatt var det en tam førsteomga­ng, totalt blottet for målsjanser. Hver gang jaerlaget hadde muligheter for overganger, ble de dessverre for unøyaktige i sine avgjørende pasninger.

Hjemmelage­t med den første målsjansen

Åtte minutter ut i den andre omgangen kom kampens aller første målsjanse, og den var til gjengjeld også gedigen. Hjemmelage­t kom til innlegg fra høyresiden, og headingen fra kort hold strøk like utenfor stangen. Men det kunne virke som om Nicklas Frenderup hadde god kontroll.

Like etter at timen var spilt, var Andreas Dybevik bare et par skostørrel­ser fra å nå ballen på bakre stolpe. Det kunne fort blitt en farlighet, men det ble ikke noe i det hele tatt. Bryne ropte også på straffespa­rk et par minutter senere, men dommeren gjorde ikke tegn til å blåse da innbytter Daniel Karlsbakk ble løpt over ende av keeper.

– Klart jeg kunne truffet bedre akkurat der, men her og nå er det bare herlig å dra hjem med tre poeng etter en meget taktisk godt gjennomfør­t kamp, sier Andreas Dybevik.

Midtveis i den andre omgangen fikk Bryne et frispark fra 17 meter, men Kristoffer Hay fikk ikke sitt forsøk forbi muren. Også returen endte med et skudd i forsvarsbl­okken.

Holtan med kjempesjan­se og scoring

Like etter var det en stor mulighet i den andre enden av banen, skuddet endte opp i tverrligge­ren.

Snaue ti minutter før slutt gjorde Joacim Holtan en fantastisk dragning, og kom seg faktisk helt fri. Men upresset endte hans

OBOS-ligaen, menn, 24. serierunde

KFUM-Arena, 165 tilskuere Mål: 0–1 Joacim Holtan (86)

Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal IF

Gult kort: Andreas Dybevik, Bryne

Sjanser: 3–3

Hjørnespar­k: 8–6

Bryne (4–3–3):

Nicklas Frenderup 6

Sondre Norheim 7

Marius Andersen 6 Kristoffer Hay 6

Pål Aamodt 5

Andreas Dybevik 6

(Tobias Guddal fra 89.) Bjarne Langeland 5

Sixten Dalen Jensen 5

Oliver Rotihaug 4

(Vegard Aasen fra 82.) Joacim Holtan 6

Thierry Dabove 4

(Daniel Karlsbakk fra 56. 5) avslutning mange meter både utenfor og over målet.

Bare fem minutter senere bommet ikke samme Joacim Holtan. Innbytter Vegard Aasen traff perfekt med sitt innlegg og på bakre stolpe dundret Holtan til og ballen gikk via tverrligge­r og inn i nettmasken­e.

Selv om det ble veldig hektisk i sluttminut­tene så klarte Bryne å holde stand kampen ut. Dermed ble scoringen til Holtan avgjørende for kamputfall­et, og det gjør at Bryne tok et solid steg bort fra bunnstride­n.

Allerede søndag venter en ny kamp for Bryne, da er det Raufoss som venter på eget gress.

– Tre poeng i denne bortekampe­n gjør at vi kan slippe oss skikkelig løs hjemme mot Raufoss. Det hadde slett ikke vaert feil med tre poeng også i den kampen, mener formspille­r Andreas Dybevik.

I det hele tatt var det en tam førsteomga­ng, totalt blottet for målsjanser. Hver gang jaerlaget hadde muligheter for overganger, ble de dessverre for unøyaktige i sine avgjørende pasninger.

Unggutten har fått masse tillit i Hinna, og har allerede rukket å bli en viktig spiller for laget.

Mens Lillehamme­r er i Portugal, kjemper laget hans med nebb og klør for å overleve i 3. divisjon.

– Det er selvfølgel­ig ikke ideelt for oss at vi mangler en god spiller i innspurten, men dette er en mulighet vi ikke kan si nei til. Vi ønsker å utvikle spillere til høyere nivå, sier Byberg.

Lillehamme­r mister helgens viktige kamp mot Start 2, men er tilbake til serieavslu­tningen mot Madla.

– Vi har så mange gode spillere at det ikke bør ikke vaere noe problem om jeg mister noen kamper. Jeg har absolutt troen på at vi kan beholde plassen, avslutter 16-åringen.

Aftenblade­t viser følgende kamper direkte lørdag 13.00: Sola – Viking 2 Mandalskam­eratene – Vidar Brodd – Staal Jørpeland Hinna – Start 2

Donn – Madla

 ?? JARLE AASLAND ?? Joacim Holtan scoret seiersmåle­t i bortekampe­n mot KFUM og sørget for at Bryne tok et viktig steg bort fra bunnstride­n.
JARLE AASLAND Joacim Holtan scoret seiersmåle­t i bortekampe­n mot KFUM og sørget for at Bryne tok et viktig steg bort fra bunnstride­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway