Stavanger Aftenblad

Nysignerin­g blir klar mot Grüner

ISHOCKEY: – Vi mangler litt papirarbei­d, men regner med at det går i orden. Vi forventer å ha han klar.

- Alexander Larsen alexander.larsen@aftenblade­t.no

Det sier sportssjef Pål Higson til Aftenblade­t onsdag formiddag om nysignerin­gen Rob Bordson. Mandag hadde amerikaner­en sin første trening med sin nye klubb.

Arbeidstil­latelsen ser dermed ut til endelig å vaere på plass for 33-åringen som i starten av måneden signerte en kontrakt ut sesongen.

– Jeg har ikke trent med et lag for fullt siden juni, og det vil nok ta litt tid før jeg er tilbake i toppform. Men jeg føler meg bedre og bedre og håper at kampene vil hjelpe, sier Bordson.

– Enkel avgjørelse

– Det er veldig gledelig å ha han på plass. Vi har vaert litt tynne i center, og han har hatt en positiv start. Han er stor, sterk og han skal vise at han kan bli en god spiller. Han har størrelsen og tør å gå i de tøffe områdene, og han ser ut som akkurat den spilleren vi trengte. Det blir en fin brikke i vår tropp, sier assistentt­rener Juha Kaunismäki.

Da Oilers-trener Todd Bjorkstran­d tok kontakt med Robson, var han ikke i tvil.

– Det var en enkel avgjørelse da en klubb som dette tok kontakt. Jeg snakket med Todd og Higson, og det var passet veldig bra, sier han.

– Må ha respekt for motstander­en

Også Higson er glad for å ha Bordson i Stavanger.

– Det er litt tidlig å si noe om ham, men vi vet hva vi har hentet. Det er en spiller som er god offensivt og på å beskytte pukk, som er mer en pasningsle­gger enn en målscorer - men som kan gjøre begge deler. Det er en spiller vi forventer at kommer til å produsere for laget, sier han.

Oilers slo tilbake hjemme mot Storhamar lørdag etter tapet for Frisk Asker, og en god periode den siste tiden har ført laget opp på 3. plass. Torsdag formiddag setter Oilers seg på flyet retning Oslo for å møte bunnlaget Grüner, som ble slått 4–3 i DnB Arena for en måned siden.

– Vår første kamp mot Grüner var veldig tøff. Det er et lag som kjenner hverandre godt, som har en egen spillestil. Vi startet dårlig i vår kamp mot dem og var ikke mentalt klar, det koster i år. Det handler om å vaere klar og ha respekt for motstander­en for å vinne denne kampen, understrek­er Kaunismäki.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Rob Bordson (33) forventes klar til torsdagens kamp.
KRISTIAN JACOBSEN Rob Bordson (33) forventes klar til torsdagens kamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway