Stavanger Aftenblad

– Det var galgildt å gå i barnetoget

BRYNE/KLEPP: Theodor Førland og Matheo Hatteland fant naermeste plass til å sette seg ned litt etter å ha gått i barnetoget på Bryne. De gledet seg stort til alt som skulle skje resten av dagen.

- Svein Hagen

For mange av de unge elevene fra skolene var årets barnetog den aller første gang de fikk vaere med på et skikkelig barnetog. De to siste pandemiåre­ne har de bare fått tatt del i alternativ­e arrangemen­t i sine naerområde­r.

Theodor Førland og Matheo Hatteland hadde gledet seg stort til den store begivenhet­en; nemlig det at de endelig skulle få feire en ordentlig 17. mai.

– Vi går i 3. klasse på Bryne skule, og har aldri før fått vaere med på et barnetog med alle de andre på vår skule og de andre skulene her på Bryne, forklarer de.

– Det var galgildt å gå i barnetoget, selv om vi begge ble litt slitne på slutten. Det var jo ganske langt å gå, men det gikk rimelig greit tross alt. Men det var godt å få sette seg ned litt nå etterpå, understrek­er de to smilende og glade 9-åringene.

Programmet resten av dagen var fullpakket for de to guttene.

Og de la ikke skjul på at de gledet seg stort til det som ventet dem resten av dagen.

– Først blir det litt leker og gøy på Bryne skule, der skal vi trykke i trynet med is og godterier. Så blir det grilling og fest hjemme i hagen, før vi skal gå i folketoget her på Bryne. Da skal vi marsjere sammen med vår fotballklu­bb, Bryne FK, smiler de to glade guttene på Bryne torg.

Også de som vandret i barnetoget på Klepp, gledet seg til det som skulle skje etter at de var ferdige med toget.

– Hele dagen blir masse gøy, vi kommer til nok til å spise oss litt mette på is, pølser og snop ganske tidlig på dagen. Det varme og gode vaeret gjør jo at dette blir en fantastisk dag for oss, understrek­er en smilende jentegjeng fra Kleppe skule etter at barnetoget gjennom sentrum og innom aldersheim­en endte opp ved Klepp idrettshal­l.

 ?? SVEIN HAGEN/STAVANGER AFTENBLAD ?? Elever fra Kleppe skule underveis i barnetoget i Klepp sentrum.
SVEIN HAGEN/STAVANGER AFTENBLAD Elever fra Kleppe skule underveis i barnetoget i Klepp sentrum.
 ?? SVEIN HAGEN/STAVANGER AFTENBLAD ?? Klepp Hornmusikk gikk tidlig i barnetoget på Klepp.
SVEIN HAGEN/STAVANGER AFTENBLAD Klepp Hornmusikk gikk tidlig i barnetoget på Klepp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway