Stavanger Aftenblad

«Jeg er ti ganger gladere på deres vegne enn egen scoring»

FOTBALL: Festen ble reddet og fansen var i ekstase da Veton Berisha satte inn den forløsende scoringen. Men etter seieren mot Jerv var det noe helt annet som gledet målmaskine­n.

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

– Det var utrolig kjekt at Niklas Sandberg serverte en målgivende og at Mai Traore scoret sitt første. Jeg er ti ganger gladere på deres vegne enn eget mål.

– Vi er et lag i Viking, og trenger alle. Slike opplevelse­r gjør noe med selvtillit­en, sier Veton Berisha som i grevens tid satte inn det viktige 1–0-målet på straffespa­rk.

Det var spilt 86 minutter da innbytter Sandberg la inn foran mål. Der kom innbytter Traore susende og scoret sitt første seriemål for Viking etter overgangen fra svenske Vasalund i fjor sommer.

De to som kanskje trengte en dose selvtillit mest, fikk endelig feire.

Bygger laget

Det har ikke gått helt på skinner for verken Sandberg eller Traore i seriekampe­ne for Viking denne sesongen. Lura-karen var god i USA under vinterens oppkjøring, scoret et par i cupkampen mot KFUM, men har ikke overbevist de gangene han har startet seriekampe­r. Sånt gjør noe med selvtillit­en, spesielt når forventnin­gene var så tydelige.

Mot Strømsgods­et sist ble han tatt av tidlig i 2. omgang. Spilleren som Viking betalte over 2 millioner kroner for i vinter, forteller at Berisha også kom bort til ham i garderoben etter kampen og uttrykte sin glede.

– Det er kjekt å høre, og sånt du trenger i gode lag. At vi unner hverandre suksess. Det bygger laget. Så er det kaptein Berisha som snakker. Da gjelder det å laere av ham og den kulturen han står for. Han leder ved eksempel, sier Niklas Sandberg om spissen han har som romkamerat på Vikings bortekampe­r.

– Jeg tror han har sett kvaliteten­e mine og at jeg ikke har fått ut alt. Nå håper jeg at det løsner, at jeg kan bidra mer. Jeg føler i alle fall at jeg er på vei opp igjen, legger Sandberg til.

Traore: – Har tenkt på det hver kamp

Viking stanget og stanget mot Jerv foran 15.500 tilskuere. Det nyopprykke­de laget forsvarte seg godt, var småfarlige på kontringer og totalt sett tøffere å hanskes med enn Strømsgods­et.

For Vikings del hjalp det at Grimstad-laget ble redusert til 10 spillere etter 36 minutter, men betalingen i form av mål kom ikke før Viking hadde malt på i 73 minutter.

Da det først løsnet, løsnet det skikkelig. David Brekalo ordnet 2–0 før Niklas Sandberg og Mai Traore altså fikset det tredje.

Mai Traore smilte bredt der han kom ruslende gjennom gangen på SR-Bank Arena. Han skjønner godt hvorfor Veton Berisha var så glad på hans vegne.

– Endelig, sier han og smiler. – Det føles godt å ha scoret mitt første mål. Jeg skal innrømme at jeg har tenkt på det hver eneste kamp jeg har spilt. Derfor er jeg veldig glad. Nå er jeg i gang, sier spissen som spilte sin 15. seriekamp for Viking.

Langt fra fornøyde med spillet

Selv om gleden og jubelen til slutt ble som rammen og innpakning­en på oppgjøret fortjente, var det ikke bare haela i taket i Viking-leiren. Klubben fikk et nytt bevis på at de har mye å jobbe med mot lag som kommer til

Stavanger og legger seg lavt. De blir det mange av utover i sesongen.

Zlatko Tripic ble tatt av til pause da det sto 0–0. Venstrekan­ten er tydelig på at de må komme seg på treningsfe­ltet igjen fortest mulig.

– Det rødt kortet til Jerv hjelper oss, men vi finner ikke ut av det. Det var ingen god kamp av oss. I tillegg finner motstander­ne ut hvordan de skal spille av presset vårt. Jerv skal vaere utrolig stolte over det de presterte. Samtidig er det et godt tegn av vi vinner 3–0 på en dårlig dag, sier Tripic som fikk gleden av å gå i folketoget og hyllet som serieleder 17. mai.

– Jeg var ganske sikker på at vi skulle score, men vi har fortsatt en kode å knekke mot lave lag. Det handler om høyere tempo og faerre berøringer. Når det er sagt, for å henge med i toppen er det en viktig egenskap å vinne på dårlig dager. Det er ikke så mange år siden Viking kunne tapt eller spilt uavgjort i slike kamper, minner Veton Berisha om.

Cupekstra i morgen

Vikings neste seriekamp er borte mot Tromsø søndag. Dit drar Viking som serieleder. Men allerede i morgen er det 1. runde i årets cup.

Viking møter Rosseland på bortebane. Aftenblade­t er på plass på alle arenaene – og gir deg alt som skjer med de 10 lokale lagene i Cupekstra som starter 17.45.

 ?? ??
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Her setter Mai Traore inn sitt første seriemål for Viking bak Jerv-keeper Øystein Øvretveit.
JON INGEMUNDSE­N Her setter Mai Traore inn sitt første seriemål for Viking bak Jerv-keeper Øystein Øvretveit.
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? David Brekalo var i sentrum for begivenhet­ene. Først i situasjone­n hvor Jerv-spissen Erlend Hustad ble utvist, deretter da han banket inn 2–0.
JON INGEMUNDSE­N David Brekalo var i sentrum for begivenhet­ene. Først i situasjone­n hvor Jerv-spissen Erlend Hustad ble utvist, deretter da han banket inn 2–0.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway