Stavanger Aftenblad

– Vi ga Brann gratis energi

FOTBALL: Sandnes Ulf spilte 90 minutter uten en eneste målsjanse og var aldri i naerheten av poeng foran 16.750 tilskuere på fotballens festdag på Brann stadion. Brann vant enkelt 3–0.

- Egil Ø Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

Sandnes-kapteinen:

– Vi gjorde akkurat det vi ikke skulle gjøre i starten av kampen. Vi ga bort ballen etter enkle balltap, vi ga Brann gratis energi med fullsatt stadion i ryggen, sier kaptein Jostein Ekeland til Aftenblade­t utenfor bortegarde­roben.

– Vi spilte vanskelig på egen banehalvde­l, vi pådro oss balltap, vi fulgte ikke kampplanen, følger trener Bjarne Berntsen opp.

– Kampen kjørt på 2–0 til Brann

– Tanken var at vi skulle slå lange baller bak deres forsvarsre­kke og komme etter. I stedet ga vi Brann sjansen til å score to ganger, og kampen var i realiteten kjørt, tilføyer treneren.

Stopper Espen Hammer Berger medgir at Sandnes Ulf aldri var i naerheten av poeng.

– Etter to kjappe baklengs, ble det nesten umulig. Med den støyen vi opplevde, var det dessuten veldig vanskelig å snakke sammen og justere oss, mener Hammer Berger.

– Vi var forberedt på at dette ville bli vanskelig, at det ville bli kok på tribunene, men likevel ble vi nok tatt litt på senga, tilføyer han.

Jostein Ekeland gledet seg før kampen, tross tapet tar han med seg opplevelse­n.

Roser sine egne fans

– Kampplanen vår gikk i vasken, men det var uansett kjekt å oppleve dette, og all ros til våre egne tilhengere, de ga massiv støtte hele tiden, roser Ekeland.

– Håper vi får oppleve det igjen, helst hjemme på Øster Hus Arena, sier Hammer Berger.

– Ja, for det er ingen tvil om publikum betyr mye for hjemmelage­t, tilføyer Ekeland.

Nystemtens siste strofe var nesten ikke avsunget før det smalt på Brann stadion.

For Sandnes Ulf fikk en verst tenkelig start, ett mål i fleisen etter mindre enn sju minutter ble fulgt av nummer to før det digitale uret viste ti.

16.750 minus 220 ivrige og godt hørbare fra Sandnes fikk akkurat det de var kommet for, et Brann-lag som fikk uttelling, et Brann-lag som tok fullstendi­g styringen mot en gjeng lyseblå som rett og slett virket paralysert.

Påkalte vonde minner

Alt minnet om den fryktelige opplevelse­n på SR-Bank Arena i 2018 da Viking ledet 3–0 etter 15 minutter. Fotballens festdag skulle visst heller ikke denne gangen bli en fest for de lyseblå.

Heldigvis og i motsetning til den gangen, skapte ikke Brann all verdens med sjanser til tross for nesten totalt dominans i banespille­t. Ikke før mot slutten av omgangen, da kom tre på rappen, men til pause sto det tross alt bare 2–0.

Det virket åpenbart at Sandnes Ulf og trener Bjarne Berntsen måtte finne en løsning på problemet fra kantene, saerlig den venstre der begge målene kom fra.

Dessuten måtte han finne en kombinasjo­n på midten som kunne ta tak og utfordre Sivert Heltne Nilsen, Mathias Rasmussen og Niklas Jensen Wassberg.

Null målsjanser

Ingvald Halgunset, Horenus Tadesse og Alexander Stølås funket ikke, kantene funket ikke, og framme ble Ekeland og Ringberg helt alene.

Det siste kvarteret av første omgang var de lyseblå frampå ved et par anledninge­r, men omgangen tikket med null sjanser mot Branns seks. Tre cornere og et rimelig bra skudd fra Anders Hiim var hele beholdning­en.

Etter pause kom Tommy Høiland og Maxwell Effiom inn for Alexander Stølås og Fredrik Mani Pålerud. De to veteranene funker ikke for tiden.

Men for Sandnes Ulf hjalp det ikke all verden, litt roligere fra Brann i perioder, rett nok, men de lyseblå produserte null og niks.

Til slutt var 3–0 flatterend­e. Sjansestat­istikken endte med formidable 13–0 til Brann.

La det vaere sagt: De lyseblå burde fått straffe da Horenus Tadesse ble felt på overtid, men akkurat denne kvelden gjorde det ingen forskjell.

– Nå må vi reise oss til cupkampen mot Vardeneset, det blir tøft nok, og så skal vi slå skikkelig tilbake når Mjøndalen kommer til Sandnes neste uke, lover trener Bjarne Berntsen.

 ?? TOR HOVIK ?? Fredrik Mani Pålerud og Sandnes Ulf var sjanseløse mot overmakten, her represente­rt ved Niklas Castro,
TOR HOVIK Fredrik Mani Pålerud og Sandnes Ulf var sjanseløse mot overmakten, her represente­rt ved Niklas Castro,
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway