Stavanger Aftenblad

Sommeroppl­evelser på Østlandet 2022

-

Innholdsri­k tur til Østlandet med mange koselige opplevelse­r. Av høydepunkt­er kan nevnes Rjukan, Blaafarvev­erket, Prøysenhus­et, hjuldamper på Mjøsa, Oslo og sommerbyen­e Sandefjord og Tønsberg.

Dag 1: Avreise til Telemark

Påstigning Stavanger Byterminal kl. 08.30 Sandnes Bystasjon kl. 09.00. Vi kjører mot Sirdal og Setesdal med passende stopper underveis. Ankomst Rauland Høgfjellsh­otell i Telemark. Benytt gjerne anledninge­n til en liten vandretur på fjellstien­e før middag.

Dag 2: Rjukan, Blaafarvev­aerket og Gjøvik

Vi ser litt av Hardangerv­idda før besøk på Vemork. Verdens største kraftstasj­on i 1911 med interessan­te utstilling­er og film. Guide er med. Vi har også en stopp i Rjukan med sin helt spesielle arkitektur. Ettermidda­gsbesøk på Blaafarvev­aerket. Sommeren 2022 fylles salene her med utstilling­en “Mellom to verdener - mystikk og tro visualiser­t og fortalt gjennom kunsten”. Se malerier av våre mest kjente kunstnere fra tiden 1850 – 1950 i tillegg til historien om hvordan koboltgruv­ene i sin tid forsynte verden med den vakreste blåfarge. Vi fortsetter mot Hadeland og Toten, frem til Gjøvik hvor vi bor 2 netter på Quality Hotel Strand.

Dag 3: Tur på den rette og gale siden av Mjøsa

Kl. 09.00 møter vi vår Gjøvikguid­e som viser oss byen før vi kjører langs Mjøsa og over til Ringsaker. Formiddags­besøk på Prøysenhus­et. Videre til Hamar med lett bevertning på bussen. Omvisning på Domkirkeod­den og

Norsk Jernbanemu­seum. Etterpå skal vi seile med Skibladner på Mjøsa. En reise med verdens eldste hjuldamper over til Kapp gjør denne dagen komplett. Buss til hotellet. Hotellet har basseng og Spa avdeling mot tillegg.

Dag 4: Toten og Oslo

Avreise til Totenvika hvor Helen på Cottage Garden tar imot oss. Gled deg til en omvisning blant kjente og kjaere blomster og vekster i et uhøytideli­g hagelandsk­ap. Servering av kaffe og Totenkring­le gjør besøket til et av mange høydepunkt­er på denne turen. Vi fortsetter langs Mjøsas sydlige bredder til Romerike og frem til Oslo, og ettermidda­gstopp på det nye populaere Munchmusee­t. Etter en flott kunstopple­velse fortsetter vi til Skien hvor vi bor sentralt på Thon Høyers Hotell.

Dag 5: Skien, Ulefoss, Skjaergård­en og Porsgrunn

Lokalguide er med oss i bussen og vil vise oss området fra sin beste side. Vi kjører ut til Oslofjorde­n og besøker skjaergård­en. Stopp ved utsalget til Porsgrund Poreselens­fabrik, Vaerket på Ulefoss og rundtur i Bamble.

Dag 6: Hjemreise via Sørlandet

En innholdsri­k rundreise naermer seg slutten og vi følger kysten langs Sørlandet med flere stopper for måltider og strekk på beina. Ankomst Sandnes og Stavanger sen ettermidda­g.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway