Stavanger Aftenblad

Møter klubben han fortsatt har legendesta­tus i

FOTBALL: Han har sendt Sandnes Ulf hodestups ut av cupen før, og håper det samme kan skje igjen. Nå er Morten Eriksen klar for å møte laget han har skrevet klubblåten til.

- Mats Haugland mats.haugland@aftenblade­t.no Alexander Larsen alexander.larsen@aftenblade­t.no

– Det blir ekstra spesielt. Det er ikke ofte jeg får møte dem, sier Morten Eriksen.

I kveld er det duket for cupfest – og spissveter­anen møter gamleklubb­en Sandnes Ulf. 39-åringen holder fortsatt koken og spiller nå i Vardeneset.

Eriksen noterte seg for imponerend­e 101 mål på 186 kamper for de lyseblå. Han skjøt laget fra 2. divisjon til Eliteserie­n.

– Forholdet mitt til Sandnes Ulf er veldig godt. Jeg har fremdeles kontakt med folk i klubben og blir stadig invitert med på ting, sier han.

– Ekstremt tøff kamp

Eriksen har en høy stjerne i Sandnes Ulf. I tillegg til å bidra med strålende spill på banen, har han også skrevet klubblåten «Himmelen e alltid lyseblå».

Stjernespi­ssen var ønsket med videre, men valgte å trappe ned da gaukene rykket opp til Eliteserie­n i 2011, foruten et kort comeback hvor han fikk to eliteserie­kamper i 2012. Familieliv og jobben som laerer har blitt prioritert foran fotballen.

De siste ti årene har Eriksen bøttet inn mål for Sola og Vardeneset i lokalfotba­llen. Faktisk har han også sendt Sandnes Ulf hodestups ut av cupen tidligere.

I 2014, da han spilte for 3. divisjonsl­aget Sola, scoret han kampens eneste mål da det davaerende eliteserie­laget ble slått ut i 1. runde. Han drømmer om gjentakels­e torsdag.

– Dette er en kamp Sandnes Ulf skal vinne 99 av 100 ganger, så vi får håpe at den ene der kan komme nå. Det blir en ekstremt tøff kamp, det eneste vi kan satse på er at de har alt å tape og ikke får ting til helt som de ønsker. Vi skal prøve å gi dem kamp, men de bør vinne – og det vet de godt selv også, sier Eriksen.

Spille sammen med sønnen?

Vardeneset har fått en solid start på sesongen på nivå fem. De har tatt ti poeng av 12 mulige og kjemper helt i toppen av tabellen.

Likevel levner VBK-trener Geir Lunde dem få sjanser mot Sandnes Ulf, som holder til tre nivåer over dem.

– Når du har vaert i fotballen så mange år, vet du at det alltid kan skje noe, men er du nøktern og fornuftig, vet du at det blir tøft og at vi får ta dette som en god laerepenge og ikke minst god motivasjon, sier Lunde.

– Sandnes Ulf er storfavori­tt og har helt sikkert lyst til å vise seg fra en annen side enn de gjorde mot Brann. Det blir sikkert en enda tøffere kamp nå, fortsetter Vardeneset-treneren.

Eriksen står med tre mål på fem kamper denne sesongen. Han er usikker på hvor lenge han kommer til å holde på før han legger fotballsko­ene på hylla.

– Jeg synes fremdeles fotball er veldig gøy og tar ting litt som det kommer. Jeg er med når det passer. Jeg har en sønn som blir 12 år, så det hadde jo vaert veldig festlig å spille en kamp sammen med ham én gang på et eller annet nivå, avslutter Eriksen og ler.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Morten Eriksen møter gamleklubb­en i cupen torsdag.
FREDRIK REFVEM Morten Eriksen møter gamleklubb­en i cupen torsdag.
 ?? LARS KRISTIAN AALGAARD ?? Eriksen hamret inn mål for Sandnes Ulf fra 2007 til 2011.
LARS KRISTIAN AALGAARD Eriksen hamret inn mål for Sandnes Ulf fra 2007 til 2011.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Her har Eriksen akkurat sendt Sandnes Ulf ut av cupen i 2014.
PÅL CHRISTENSE­N Her har Eriksen akkurat sendt Sandnes Ulf ut av cupen i 2014.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway