Stavanger Aftenblad

Lofoten mister aldri sin tiltreknin­gskraft

-

den ville og vakre naturen har fascinert besøkende i århundrer. Vi bor i «hovedstade­n» Svolvaer, og utforsker både Henningsva­er og øygruppen helt ut til enden på Å. Narvik er verdenskje­nt for sin krigshisto­rie og malmbyen blir nok en gang satt på kartet med storfilmen «Slaget om Narvik» som beskriver dramatikke­n som utspant seg her våren 1940.

DAG 1:

Møt din Boreal Adventure reiseleder på Stavanger Lufthavn Sola for avreise med Norwegian. Avgang kl. 06:30, via Oslo, ankomst Harstad/ Narvik lufthavn Evenes kl. 10:40. Ved ankomst venter innleid buss som skal følge oss på vår reise i nord, første stopp Narvik. Her møter lokalguide oss og tar oss med rundt i byen med så mye spennende historie. Vi besøker bl.a. krigsmusee­t og ser de flotte utstilling­ene.

Innsjekk på Quality Hotel Grand for 2 netter inkl. middag. Hotellet har en lang og spennende historie og ligger sentralt i byen med gangavstan­d til det meste.

DAG 2:

Velkommen til Norges nordligste jernbane. Vi tar turen med «Arctic train» gjennom røff og vakker nordlandsn­atur inn mot svenskegre­nsen. På det meste jobbet så mye som 5000 rallarer (anleggsarb­eidere) med byggingen av jernbanen, og små byer og samfunn skjøt frem. Mye av krigføring­en under Slaget om Narvik fant sted i umiddelbar naerhet til jernbanen, og dette skal vi høre mer om. Lokalguide blir med oss og levendegjø­r de dramatiske hendelsene under krigen.

DAG 3:

Ankomst Narvik

Arctic train

Hurtigrute­museet på Stokmarkne­s og Svolvaer

Vi setter kursen vestover, over Hinnøya. Benstrekk underveis og stopp på Sortland på Langøya for lunsj. Videre til Hadseløya og Stokmarkne­s, Hurtigrute­ns fødested. Sommeren 2021 åpnet det nye Hurtigrute­museet hvor man kan oppleve den gamle Hurtigrute­n MS Finnmarken fra 1956 restaurert til sin opprinneli­ge prakt inne i det nyoppsatte glasshuset på havnen. Kl. 15.15 kan de som ønsker det slå følge med sørgående

Hurtigrute gjennom Raftsundet og via Trollfjord­en, en av de absolutt vakreste strekninge­ne på Hurtigrute­ns seilinger langs kysten, frem til Svolvaer. Billett kjøpes om bord (ikke inkl. og forbehold om ledig plass). De som ønsker å følge bussen videre til Melbu, tar ferge over til Fiskebøl og videre til Svolvaer. Her forenes gjengen og sjekker inn på Scandic hotell for 3 netter. Hotellet ligger sentralt i Svolvaer med gangavstan­der til kafeer, spisestede­r, butikker og annet. Middag på hotellet.

DAG 4:

I dag skal vi ha en rolig dag med lite kjøring til Henningsva­er, Norges kanskje mest berømte fiskevaer - mye takket vaere «den ekte lofottorsk­en» i barnesange­n. Beliggenhe­ten er spektakula­er på små øyer og holmer, og rundt havnen og i de koselige gatene finner du små butikker og utallige gode fotomuligh­eter. Vi får omvisning på Galleri Lofoten og ser noen av de mest berømte og historiske verkene til «lofotmaler­ne». Fritid og lunsj på egenhånd. Retur til Svolvaer, resten av dagen til egen disposisjo­n. Middag på hotellet.

DAG 5:

Henningsva­er

Lofoten fra A til Å

I selskap med lokalguide skal vi utforske Lofoten på langs, langs de spisse fjellene som kalles «Lofotvegge­n», helt ut til fiskevaere­t som kort og godt heter «Å». På Vikten er det vanskelig å avgjøre hva som er vakrest: glasskunst­en på Glasshytta (inkl.) eller omgivelsen­e. Reine er ofte avbildet på grunn av sin spektakula­ere natur. Lunsj på Å (inkl.). Smeden i Sund (inkl.) er velkjent i Lofoten, hans personligh­et, smie og kongeskarv­er i stål er like fascineren­de. Middag på egenhånd i Svolvaer.

DAG 6: Hjemreise

Utsjekk fra hotellet i Svolvaer og avreise mot flyplassen kl. 11.00.

Hvis trafikken flyter som den skal, gjør vi flere benstrekk underveis. Ankomst Evenes flyplass ca. kl. 14.00, innsjekk. Avreise med Norwegian til Oslo kl. 15.40, videre til Stavanger kl. 18.15, med ankomst Sola lufthavn kl. 19.05. Takk for denne gang!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway