Stavanger Aftenblad

Jevnt middels fra Nordvestla­ndet

PLATE: På ingen måte dårlig, men Slegest fra Sognefjord­en skaper heller ikke panegyrisk­e tilstander.

- Jonas Vikingstad

Vestlendin­gene starter sitt fjerde studioalbu­m kraftig med «Innsikt». Et blytungt riff forfulgt av solide slagverk gir platen en mektig åpning. Vokalist og gitarist Eliassen tar så lytterne hurtig inn i den mer 70-tallsinspi­rerte «Evigheit på evigheit». Her makter Slegest å kombinere den mer lettbeinte metallen med inspirasjo­n fra tidlig norsk svartmetal­l. Det flyter sånn noenlunde bra i ørene, men også her er det Eliassens gitar som er verdt å legge merke til. Fenomenal.

Egentlig virker det som om Eliassen ønsker å droppe mikrofonen, og heller fokusere på plekteret og gitarstren­gene. Men det var vel ingen andre som kjente på kallet, og da ble det åpenbart opp til bandets skaper. Kanskje en ny vokalist bør stå øverst på ønskeliste­n?

Gruppen girer ordentlig opp på «Forløysnin­g og rus». Taktskifte­r, heftig gitar og god miksing gjør dette til en innertier.

Fullt så godt treffer ikke «Vinterkris­tus». Volum-knappen er fremdeles skrudd på elleve, men den er ikke like raffinert som sin forgjenger. Den blir i det hele tatt i overkant insisteren­de, noe innbyggern­e i Leikanger vanligvis ikke er mest kjent for. Masete er vel egentlig ordet som best beskriver dette. Litt mye aggresjon og litt lite fingerspis­sfølelse.

I det undertegne­de frykter at platen hadde dødd før siste låt, slenger Slegest ut «Oh baby» avslutning­svis. Det høres ut som en slags hard Turbonegro-demo. En liten overraskel­se fra sidelinjen, der altså.

Og vipps, så var det hele over. Åtte gode låter, uten de enormt store høydepunkt­ene. Det er ikke det at Slegest mangler noe, men det er sånn jevnt middels bra. Ikke fabelaktig, ikke dårlig, men nokså bra. En svak firer.

Beste spor: «Forløysnin­g og rus» og «Oh baby»

 ?? HÅVARD NESBØ ?? Det er altså ikke grenser på hvor tøffe guttene i Slegest kan vaere.
HÅVARD NESBØ Det er altså ikke grenser på hvor tøffe guttene i Slegest kan vaere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway