Stavanger Aftenblad

Eva Ingrid Vasdal Østebø 90 år

-

Eva Ingrid Vasdal Østebø, Stavanger, fyller 90 år lørdag 4. februar. Vår alles kjaere Eva feirer da en ny milepael i sitt liv, også for mange eldre en kjent person i

Stavanger.

Hun har gjennom sitt liv bodd både i sør, nord, øst og vest i Norge, men de siste 40 årene på Hundvåg. Hun var opprinneli­g født på Skotfoss i 1933 og vokste opp på Herre, den gang et kjent industriom­råde i Bamble kommune som satte sitt preg på arbeidsliv og hverdagsli­v.

Som yngre arbeidet hun i etterkrigs­tiden på 1940/50-tallet lokalt på kolonial, og var også godt likt som hushjelp for fabrikkled­elsen i sin jobb for dem på Herre og i Oslo. Hun opplevde allerede på tidlig 1950-tallet som en av de få helikopter­tur for å besøke norsk natur og fjell på Skeikampen.

Etter at hun ble pastorfrue på 1950-tallet med sin mann Torleif som var en aktiv pastor i Det Norske Misjonsfor­bund, førte det til god erfaring med flytting på kryss og tvers i Norge. Hennes arbeid ble preget av alltid å vaere pastorfrue som innebar mangfoldig­e roller i offentlig menighetsl­iv og privat, også i forbindels­e med vertskap og representa­sjoner for prominente gjester fra inn- og utland, men ikke minst viktig rolle som mor i huset.

Hun var bosatt både i Grimstad, Narvik, Askim, Stavanger og Trondheim. Perioden i Narvik er nok noe hun alltid husker når hun uttrykker seg lett på nordlandsd­ialekt og minnes de unike St. Hans kvelder i midnattsso­l.

Hun likte ellers svømming om sommeren og langrenn om vinteren. Hennes aktive yrkesliv var etter hvert i handelsnae­ringen (bokhandel og klesbutikk), og mange barnefamil­ier fikk dra nytte av hennes service i etasje 2 på før velkjente Olsen & Co. barneklaer i Stavanger sentrum, der hun i år 2000 avsluttet sin yrkeskarri­ere og ble pensjonist. Hun er en del av de få familier som har bodd i Knud Holms gate 8 i Stavanger sentrum, der Misjonskir­ken var, men som nå snart erstattes av byens høyeste naeringsby­gg også med kirkedel.

Som pensjonist har hun hatt gleden av å reise mye – der nok USA cruiseture­n med SS Norway over Atlanterha­vet fra Southampto­n til New York ( «Titanic minnecruis­e») og de mange Spania-turene er høydepunkt­er sammen med sine venner. Hun har også reist mye rundt i flere land i Europa.

Som vår alles kjaere mamma, svigermor, bestemor og oldemor, setter vi alltid pris på hennes kjaerlighe­t og omsorg for sine, og de som møter henne ellers i hverdagen merker at til tross for hennes alder at hun er en spontan og humørfylt person.

Eva som har vaert enke i 30 år, bor ennå hjemme på Hundvåg, og har to voksne barn, fem barnebarn og fem oldebarn. Hun feirer sin store bursdag med naermeste familie, på det historiske Hotel Victoria i Stavanger der hun også feiret sin 50-årsdag i 1983. Vi gleder oss med jubilanten – selv om det ikke blir med eget husorkeste­r som på hennes 80-årsdag.

På vegne av familien

 ?? ?? JUBILANT:
JUBILANT:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway