Stavanger Aftenblad

Stadig flere kjempedyre boliger

STAVANGER: I 2022 var det 129 boliger som kostet over 10 millioner kroner i vårt distrikt, en økning på 45 prosent på tre år.

- Tor Dagfinn Dommersnes Journalist td.dommersnes@ aftenblade­t.no Pål Christense­n Fotograf paal.christense­n@ aftenblade­t.no

«10-millioner-klubben» har vokst jevnt og trutt i vår region de siste årene. Mens det var 89 salg i denne prisklasse­n i 2020, var det 104 i 2021 og altså 129 i fjor. Regionen omfatter kommunene i Sør-Rogaland og Ryfylke.

Det er naturlig nok Stavanger som har flest kostbare boliger. 21 av de 25 aller dyreste har adresse i Stavanger. Av de 25 var det fire leilighete­r, én tomannsbol­ig og resten eneboliger. Eigersund, Sola, Randaberg og Sandnes har én hver på topplisten.

Her er listen over alle 129 boligene i 10 millioners­klassen. De 25 dyreste boligene med bilde og noen flere detaljer. 40.000.000. Kulimport Eiendomsut­vikling AS.

Espen Fjogstad, Bjørg Helene Hult. Blokkleili­ghet.

432. Toppleilig­heten i Consulens Brygge, som består av to planlagte toppleilig­heter slått sammen til én, satte ny prisrekord for boliger i Stavanger da den ble solgt i fjor.

Det er Alfred Ydstebøs selskap Base Eiendom og Skanska som står bak byggeprosj­ektet.

Kjøperen er seriegründ­er og mangemilli­onaer Espen Fjogstad og Bjørg Hult. Han er opprinneli­g fra Klepp, er både økonom og fysiker og har vaert involvert i flere selskaper i regionen.

PS: Denne prisrekord­en ble slått allerede nå i januar da en toppleilig­het i Bykronen ble solgt for 49 millioner kroner.

32.500.000. Petter Smedvig Hagland. Marianne Kalberg Gjesdal, Even Gjesdal. Eiganes. Enebolig. 452.

Kjøperne, ekteparet Gjesdal, er fra Oltedal.

– Jeg har et veldig stort hjerte for Oltedal og er involvert i flere prosjekter i bygda, blant annet byggingen av en ny flerbruksh­all, sa Even Gjesdal til Aftenblade­t i desember.

Han sa at flyttingen skjedde med blandende følelser, og at det henger sammen med et generasjon­sskifte i familien.

Selgeren, Smedvig-arving Petter Smedvig Hagland, kjøpte huset for 27 millioner kroner i 2016.

30.000.000. Øglend.

Øglend.

Enebolig.

441. 2006.

Dette er et salg innen familien, ettersom det er far Anbjørn Øglend som solgte til sin sønn Håkon. Eneboligen ligger på Eigerøy og slår alle prisrekord­er i kommunen. Salget omfattet også flere omliggende tomter, blant annet halve Skarvøya og halve Lyngholmen utenfor Eigerøys sørligste punkt.

Anbjørn Håkon Eigersund.

25.000.000. Railo.

355.

Marian Knudsvik, Kristjan Eymundsson. Ann Margareth Loadman, Atle Eirik Hundvåg. Enebolig. 19.500.000. Inger Elisabeth Tranvåg.

May Stangeland Baardsen. Sola. Enebolig. 1857.

Dette er en flott eiendom helt i sjøkanten. Kjøper er May Stangeland Baardsen, datteren til Trygve Stangeland, mannen som grunnla Stangeland Maskin. I forbindels­e med boligkjøpe­t sa hun til Aftenblade­t at det er en drøm som oppfylles. Hun og ektemannen Geir Baardsen bodde i mange år i Sauda, men flyttet til Sola for noen år siden. Det gamle huset skal totalrenov­eres, men det ytre skal ikke endres noe saerlig.

17.500.000. Åmund Myklebost.

Helen Emmerhoff, Lasse Oddmar Andresen.

Gausel. Enebolig. 250.

Lasse Andresen er Stavanger-rockeren som ble styrtrik som en av gründerne av Forgerock, et programvar­eselskap grunnlagt i 2010 og som i dag har milliardom­setning og mange hundre ansatte.

Nina

16.150.000. Helge Havik, Marianne Bjørkum. Henrik Andreas Bergrem, Tove Aarseth Barder. Stokka. Enebolig. 314. Kjøperne Henrik Andreas Bergrem er radiolog og overlege, mens Tove Aarseth Barder er gynekolog. 15.500.000. Mosvannet Park Bolig AS. Mette Øgreid Vogsborg, Erik Vogsborg. Blokkleili­ghet. Tjensvoll. 165.

Dette er en av penthousel­eiligheten­e øverst i Mosvannet Park, med egen takterrass­e. De som kjøpte leilighete­n i juni i fjor, har allerede solgt den. Salget ble registrert 16. januar 2023, og prisen var denne gangen 16 millioner kroner, en økning på tre prosent fra salget i fjor. Mosvannet Park har for øvrig fortsatt en ledig toppleilig­het til 21 millioner kroner. 14.900.000. Kulimport Eiendomsut­vikling AS. Torstein Hole, Liv-Torill D. Austgulen. Leilighet. 182. Paradis, Stavanger.

Dette er en leilighet i Consulens Brygge. Kjøperne jobber begge i Equinor.

 ?? ?? Consul Sigvald Bergesens vei 200
Consul Sigvald Bergesens vei 200
 ?? ?? Auglendsve­ien 79, Eigerøy, Eigersund
Auglendsve­ien 79, Eigerøy, Eigersund
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway