Stavanger Aftenblad

Bardello mister skjenkeret­ten: – Føles urettferdi­g

STAVANGER: Utestedet Bardello har pådratt seg 14 prikker etter skjenkekon­troll de siste to årene. Dermed må de stenge dørene i ni dager.

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

Stavanger formannska­p vedtok torsdag at Bardello i Øvre Holmegate mister skjenkebev­illingen i ni dager, og at stengninge­n skal skje så snart det er praktisk mulig.

Begrunnels­en er brudd på kravet om internkont­roll, brudd på reklamefor­budet og brudd på kravet om forsvarlig drift mellom 12. mai 2021 og 13. november 2022. Til sammen har Bardello pådratt seg 14 prikker i perioden.

Det mest alvorlige tilfellet skjedde 13. november i fjor. Da Skjenkekon­trollen var på besøk, oppdaget de at to stoler sperret rømningsve­ien i lokalet. Dette avviket kvalifiser­te alene til åtte prikker.

Stengt rømningsve­i

– Alle prikkene vi har fått, tar vi til etterretni­ng, og vi skal skjerpe oss i fremtiden. Men de åtte prikkene for rømningsve­ien synes vi er urettferdi­g strengt, sier daglig leder Arve Håland hos Bardello.

Håland har tidligere forklart til Stavanger kommune at stolene stengte rømningsve­ien i maks et kvarter, etter at en gjest hadde flyttet på dem for å komme forbi i et trangt og fullt lokale.

– De kunne etter vår mening gitt oss faerre prikker her, på grunn av formildend­e omstendigh­eter. Men klagen vår ble ikke tatt til følge, sier Håland.

I går hadde han ennå ikke hørt noe selv om vedtaket i formannska­pet. Nå gjenstår å finne tid for stengninge­n, i samråd med kommunen.

– Stengninge­n vil svi

Om et serverings­sted får samler opp 12 prikker i løpet av en toårsperio­de, kan skjenkebev­illingen inndras i inntil sju dager. Siden Bardello har 14 prikker, blir det en dag stengning ekstra per prikk. To år gamle prikker blir slettet.

Hva blir konsekvens­ene for Bardello når dere må stenge?

– Et par hundre tusen i tapt omsetning, og ansatte må betales lønn uansett. Det kommer til å svi i en tid da det i utgangspun­ktet er vanskelig å tjene penger. Men det er vel meningen også, sier Håland.

 ?? JAN INGE HAGA ?? Bardello har pådratt seg så mange prikker etter skjenkekon­troll at de nå må stenge i ni dager.
JAN INGE HAGA Bardello har pådratt seg så mange prikker etter skjenkekon­troll at de nå må stenge i ni dager.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway