Stavanger Aftenblad

– Fantastisk

STAVANGER: Totalt skal 25 millioner deles ut til oppgraderi­ng av idrettsanl­egg. Sjekk listen over hvilke idrettslag som får penger – og til hva.

- Mats Haugland mats.haugland@aftenblade­t.no Thommas Husevik thommas.husevik@aftenblade­t.no

Flere idrettslag jubler etter milliondry­ss:

– Det er helt fantastisk. Kjempegode nyheter, sier Kjetil Knutsen, som er daglig leder i Buøy IL.

I årets budsjett har Stavanger kommune ekstrabevi­lget 25 millioner kroner til idrettslag som vil oppgradere egne anlegg.

Dette beløpet ble først satt til 15 millioner, men ble siden økt med ytterliger­e ti millioner kroner.

Hvert idrettslag kunne maksimalt søke om 2,5 millioner kroner, og dette må vaere gryteklare prosjekter som kan ferdigstil­les og tas i bruk i år.

– Vi har ventet lenge

I november i fjor skrev Aftenblade­t om de dårlige garderobef­asiliteten­e til Buøy, og klubben har nå fått bevilget maksbeløpe­t til rehabilite­ring av garderoben­e.

– Vi har ventet lenge på å få midler til dette, så det er veldig kjekt at vi nå får dette på plass, forteller Knutsen.

Også i Sportsklub­ben Jarl kan de feire. Nå får klubben naermere 2,3 millioner kroner til blant annet rehabilite­ring av garderobea­nlegget.

– Det ble jubel på kontoret da vi fikk nyheten. Det er enormt viktige midler for oss. Vi lider av å ha et gammelt klubbhus. Vi har brukt mye penger på rehabilite­ring av klubbhuset i det siste, og vi ser at det forsatt er mye som skulle vaert gjort. Nå får vi tatt en skikkelig oppussing – og kan utvikle bygget i stedet for bare å fikse feil, sier daglig leder i SK Jarl, Mats Gramstad.

Under denne ukens møte i Utvalg for kultur, idrett og samfunnsdi­alog ble det vedtatt at 6,8 av de 25 millionene blir delt ut til prosjekter som er godkjent og har fått innvilget søknadene.

Imponert over idrettslag­ene

Det ble også klart at prosjekten­e som mangler nødvendig dokumentas­jon, vil få utbetaling av tilskudd dersom dette blir levert.

Leder av utvalget, Bjarne Kvadsheim, synes det er gledelig at de nå kan støtte anlegg som trenger en oppgraderi­ng.

– Vi er positivt overrasket og imponert over at idrettslag­ene har klart å snu seg rundt på kort tid, med prosjekter som kan gjennomfør­es her og nå, sier han.

Kvadsheim forteller at totalkostn­adene på prosjekten­e ligger 900.000 kroner over budsjett, så her må administra­sjonen eller utvalget vurdere hvilke prosjekter som skal få mindre penger hvis samtlige prosjekter oppfyller kravene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway