Stavanger Aftenblad

Slik kan DU spare tusenvis av kroner

DRØSET: Det er kjempeenke­lt å spare masse penger over matbudsjet­tet, i hvert fall så lenge man forholder seg helt teoretisk til det.

-

OK, nå er det skjerpings. Som vanlig var desember en kostbar affaere, og når man legger dette sammen med elleville strømprise­r og dyrere mat, sier det seg selv at noe må gjøres. Ifølge de som har greie på det, kan vi alle spare enorme beløper ved å bruke mindre penger på mat. Lag en måltidspla­n, skriv en handlelist­e basert på denne, gå i butikken en gang i uka, unngå impulskjøp, spesielt de du gjør når du har litt lavt blodsukker.

Dette høres veldig enkelt ut, spesielt i teorien. I virkelighe­ten er det omtrent sånn som dette:

Mandag: Ungene sender vippskrav for innkjøp av polarbrød (fascineren­de dyrt), fordi de ikke synes det sunne frøbrødet du bakte var det helt store. I tillegg har de slengt med et par pakker tortillas og alt det andre som inngår i en tacomiddag fordi de til tross for sitt store miljøengas­jement ikke har noen ting som helst til overs for kjøttfri mandag-konseptet.

Tirsdag: Her har du handlet inn alt til en bedre fiskemidda­g, bortsett fra fisk, for den skal helst vaere dagsfersk, men når du kommer til butikken viser det seg at det de har igjen koster om lag tre ganger så mye som du hadde sett for seg. Dessuten har de massevis av gode oster i tilbudshyl­la, så du slenger med litt av dette også, samt noe yoghurt-greier som ungene har bestilt. Middagen blir refusert av ungene, som går på butikken og skaffer noe junk som de så sender vippskrav for.

Onsdag: Alt går nesten etter planen, bortsett fra at ingen av ungene har tid til å spise middag, og de trenger dessuten å handle inn en del ymse de skal ha med på morgendage­ns heldagsprø­ve. Sender vippskrav.

Torsdag: Logistikke­n denne dagen gjør det umulig å lage noe selv, så du bestiller take away. Ungene sender vippskrav fra McDonalds.

Fredag: Ungene har invitert en gjeng på pizza. De lager det selv

(du betaler), men det blir ikke nok til de voksne, som for øvrig forvises fra huset og går på restaurant.

Lørdag og søndag: Har egentlig masse rester, men kan jo ikke spise restemidda­g i helgene. Handler noe digg i stedet. Får vippskrav på brus, chips, snop, is og sjokolades­aus.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway