Stavanger Aftenblad

Hans Morten Hansen gleder seg til å legge vekk «Gullestad»

KOMEDIE: Stavanger-komikeren føler seg veldig ferdig som den litt tafatte naboen i «Side om side». Men hva slags slutt venter Rolf Gullestad i NRKsuksess­ens siste sesong?

- Magnus Kolstad magnus.kolstad@aftenblade­t.no

I slutten av januar meldte NRK at vårens sesong blir slutten på «Side om side». Serien har fått seg mange fans siden første episode i 2013.

I ni sesonger har karakterer kommet og gått, deriblant Marie Blokhus som «Maria Lerke» og Jon Almaas som «Christian Kopperud». En annen trofast kjenning – som har fått en større og større rolle – er «Rolf Emil Gullestad», spilt av komikeren Hans Morten Hansen.

– Det har vaert helt greit å vaere Gullestad, sier Hansen til Aftenblade­t.

– Helt greit?

– Ja, altså jeg er ganske lei av å vaere Gullestad. Alle jeg treffer på gata, kaller meg Gullestad. Da blir jeg fort grinete.

Hans Morten Hansen er nemlig først og fremst komiker fra Stavanger.

– Jeg er på turné. Det fortsetter jeg med i februar og mars. Og etter innspillin­gen er jeg tilbake for fullt som Hans Morten Hansen.

Men de siste årene har det blitt veldig mye Gullestad.

– Til og med frisørene og sminkefolk­ene under innspillin­gen behandler meg som om jeg var Gullestad.

– Men du stiller i siste sesong? – Ja. Jeg var egentlig ferdig med Gullestad, men NRK har planer for ham i siste sesong.

– Å?

– Forhåpentl­igvis møter han kjaerlighe­ten.

Artige kolleger

NRK begynner å filme inn siste sesong i april. Innspillin­gene varer i omtrent fire måneder.

– Hvordan er det å spille inn «Side om side»?

– Det er både artig og stress. Det er noen travle måneder. Serien har vaert en del av livet mitt i ti år – ti år som har preget meg. Du kan ikke gjøre så mye av det du ellers vil gjøre. Det er veldig følsomt, hele det opplegget.

Komikeren angrer likevel ikke på at han tok på seg rollen som Gullestad. Det skyldes nok mye arbeidsmil­jøet.

– Vi har veldig interessan­te lunsjer, vil jeg påstå. Det blir utvekslet en del fornuftige ting, og en del ufornuftig­e ting, hehe.

Fikk fullstendi­g latterkram­pe

Hansens favorittøy­eblikk fra «Side om side» er faktisk fra spinoff-serien, «Over hekken». Naboen Christian Kopperud, arrogant og selvsikker som vanlig, imiterer ofte Gullestads stavangerd­ialekt. I episoden «Barolo» var ikke dette like lett for skuespille­r Jon Almaas.

– Dialekten kom helt skjevt ut, og vi fikk fullstendi­g latterkram­pe. Vi tok 17 opptak, sier Hansen og ler.

– Hvilken sesong påstår du er best for Gullestad?

– Det må vaere siste episode i sesong fem, når Gullestad tror Celine skal stelle i stand 50-årsdag til ham. Så ender det faktisk slik.

 ?? ??
 ?? SKJERMDUMP FRA NRK TV ?? «Ka gjer me då?» spør ofte Rolf Gullestad i «Side om side». I denne episoden fikk Hans Morten Hansen og Jon Almaas fullstendi­g latterkram­pe da Almaas skulle imitere Hansens dialekt.
SKJERMDUMP FRA NRK TV «Ka gjer me då?» spør ofte Rolf Gullestad i «Side om side». I denne episoden fikk Hans Morten Hansen og Jon Almaas fullstendi­g latterkram­pe da Almaas skulle imitere Hansens dialekt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway