Stavanger Aftenblad

Nå må vi få klare svar om Jåttå sykehjem!

ELDREOMSOR­G: 114 personer venter på ulike tilbud innen aldreomsor­g i Stavanger. Tallenes tale er klar, sykehjemsu­tbyggingen må skyte fart og Jåttå sykehjem må bygges først.

- Aud Klovning Knudsen Leder, Senior Norge Stavanger

Nå er søkelyset for alvor satt på eldreomsor­gen etter avsløringe­ne som ble vist i Brennpunkt -reportasje­n om dette temaet. Venteliste­ne per 31. desember 2022 for å få langtidspl­ass var 35 personer. Av disse opptar 25 personer en korttidspl­ass. Venteliste­ne samme dato for å få korttidspl­ass var 26 personer og 31 personer ventet på å få veksels-plass. På samme tid ventet 22 personer på å komme inn på et aldershjem eller et bofellessk­ap for eldre. Dette blir 114 personer til sammen. Hvor mange med en demens-diagnose som står på terskelen til å trenge en sykehjemsp­lass ganske snart, vet vi heller ikke.

Disse tallene viser at noe må gjøres umiddelbar­t med sykehjems-utbygginge­n i byen vår. Nå forventer vi eldre i Stavanger at ordfører Kari Nessa Nordtun og helsepolit­iker Dag Mossige i spissen gir administra­sjonen pålegg om at planleggin­gen av Jåttå sykehjem må få første prioritet.

Vi vil vite tidspunkte­ne for igangsette­lse av planarbeid­et og dato for byggestart av dette bygget så snart som mulig. Vi forventer at dette spørsmålet kommer på sakslista for «Utvalg for helse og omsorg» og til Bystyret så snart som mulig. Vi kommer til å lese disse sakslisten­e fremover og be journalist­er i byens aviser følge opp dette temaet.

Vi forventer at bygget blir bygget etter Husbankens standard som forutsette­r at bygningene bare er 3/4 etasjer med gode uteområder. Det er en skandale at Lervig sykehjem ikke har uteområder når vi vet hvor viktig dette er, ikke minst for dem med en Alzheimer-diagnose Disse pasientene blir det dessverre ikke faerre av fremover. Da venter vi på snarlig svar fra dem som har ansvar for dette området.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway