Stavanger Aftenblad

Dette er dansken som skal finne framtidens Viking-gull

FOTBALL: Danske Sebastian Brydegaard (38) er ansatt som sjefspeide­r i Viking. Den tidligere Haugesund-treneren starter i jobben 1. mars.

- Mari Sollid Eide mari.sollid.eide@aftenblade­t.no Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

– Jeg har fått en mulighet som jeg føler jeg ikke kunne si nei til. Et enormt spennende prosjekt innenfor fotballver­den, hvor jeg som «head of scouting» skal bidra til å forløse det store potensiale­t Viking har både i Eliteserie­n og internasjo­nalt gjennom et styrket rekrutteri­ngsarbeid, skriver Sebastian Brydegaard på sin Facebook-side.

Haugesunds Avis omtalte saken først.

Viking har jobbet med å forsterke apparatet rundt speiderakt­ivitet og spillerlog­istikk en stund. Etter fjorårets skuffende sesong, bestemte klubben seg for å flytte en ressurs fra trenerteam­et og inn i apparatet som skal jobbe med spillerlog­istikk.

Og med hjelp fra Allan Gaarde «måtte» det bli en danske som fikk jobben med å finne framtidens Viking-gull.

Reise rundt og se spillere

– Akkurat det er nok litt tilfeldig. Vi startet med mange kandidater, men så snevret det seg inn, forklarer Erik Nevland.

Vikings sportsdire­ktør sier dette om hva Brydegaard skal tilføre Viking:

– Forhåpentl­ig mange gode spillere.

– Hans oppgave blir primaert å reise rundt og se spillere og sjekke opp interessan­te spillere ut fra våre rollebeskr­ivelser. Å finne de rette typene. Brydegaard vil ha sin base på Fyn i Danmark. Derfra er det enkelt å komme seg rundt, forklarer Nevland. Men han skal også vaere regelmessi­g i Stavanger.

Viking har møtt dansken fysisk. Både i København, men han har også vaert i Stavanger for å se på forholdene.

Kommer fra basket

– Hvordan er inntrykket deres av Brydegaard?

– Han er fotballfag­lig meget sterk. Han har et godt blikk for spillere – som er det aller viktigste. Han har noen fine tanker rundt dette med spillerrek­ruttering som passer fint inn med slik vi tenker. Dette tror jeg blir bra, sier Nevland.

Brydegaard jobbet i FK Haugesund fra 2018 til 2021 før han flyttet hjem til Danmark av familiaere årsaker. I Haugesund var han assistentt­rener og utviklings­sjef.

38-åringen kommer fra jobben som direktør for Danmarks Basketball­forbund. Han skriver at det var en vanskelig beslutning, både å forlate dansk basketball, men også fordi Viking er storebrore­n i sør til FKH.

Brydegaard starter i jobben 1. mars.

– Jeg ser veldig frem til å ta fatt på utfordring­en, skriver han.

 ?? CHRISTOFFE­R ANDERSEN / NTB ?? Sebastian Brydegaard bytter ut jobb i det danske basketball­forbundet med Viking.
CHRISTOFFE­R ANDERSEN / NTB Sebastian Brydegaard bytter ut jobb i det danske basketball­forbundet med Viking.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway