Stavanger Aftenblad

«Trenerne er veldig opptatte av at jeg ikke skal tenke på prisen»

FOTBALL: Han innrømmer at 27 millioner kroner er sykt mye penger, og forstår at folk reagerer. Etter en uke i Nederland sier Daniel Karlsbakk at han ikke kjenner på presset.

- Alexander Larsen alexander.larsen@aftenblade­t.no

– Jeg skulle ønske jeg fikk dratt innom garderoben og sagt farvel, men det var mye usikkerhet under treningen på mandag. Jeg får ta turen innom når jeg får sommerferi­e her.

En drøy uke har gått siden Daniel Karlsbakk forlot Viking som klubbens største salg noensinne.

Forrige mandag kunne Aftenblade­t fortelle at Viking hadde takket nei til et bud fra nederlands­ke Heerenveen på spissjuvel­en verdt rundt 13–15 millioner kroner.

– Jeg tenkte mye på det, underveis i treningen og da jeg skulle legge meg. Så ble det ganske rolig og jeg hørte ikke noe etter at budet var avslått. Da det begynte å skje ting med Osame Sahraoui (davaerende

Vålerenga-spiller), regnet jeg med å bli vaerende og var innstilt på å fortsette i Viking, sier Karlsbakk til Aftenblade­t fra sin nye base i Nederland.

Visste om interessen

Han var innforståt­t med å fortsette karrieren i Viking og konkurrere om spissplass­en der. Men i løpet av noen få timer ble Daniel Karlsbakk i stedet historisk.

Bare ett døgn senere – på overgangsv­induet siste dag, var avtalen i boks.

Karlsbakk ble presentert som ny Heerenveen-spiller. Som hadde doblet sitt første bud og betalt 27 millioner kroner for jaerbuen.

Summen kan ifølge Aftenblade­ts opplysning­er øke ytterliger­e med 5 millioner kroner, og i tillegg har Viking sikret seg prosenter av et eventuelt videresalg.

– Det er sykt mye penger. Jeg trodde ikke jeg var verdt så mye, men sånn er det når en klubb ser et potensial i en spiller og vil satse på deg, sier 19-åringen som hadde kjent til interessen fra klubben i en stund.

– Føler du på presset med en slik prislapp?

– Nei, trenerne er veldig opptatte av at jeg ikke skal tenke på det. De vil hjelpe meg og sørge for at jeg ikke har høye skuldre eller føler noe hastverk, svarer Karlsbakk.

Forstår reaksjonen­e

Den tidligere Viking-spissen er blant flere dyre eksporter fra Eliteserie­n denne vinteren. Overgangss­ummene har nådd et nytt nivå og norske spillere later til å vaere mer attraktive enn på lang tid.

Reaksjonen­e har vaert mange etter rekordsalg­et av spilleren som bare startet elleve eliteserie­kamper og scoret to mål i 2022.

– Jeg forstår veldig godt at folk reagerer på summen de har kjøpt meg for. Jeg har kanskje ikke scoret så mange mål som forventet, men hadde jeg scoret fem mål til, hadde folk lagt enda mer merke til meg og plutselig forstått prisen. Eller kanskje summen hadde vaert for liten, sier Karlsbakk og fortsetter:

– Heerenveen har ikke basert seg på statistikk­en, men sett på muligheten­e for meg å passe inn og hvordan jeg bidro i Viking. Du kan få det til selv om du ikke har lykkes helt i Eliteserie­n, poengterer jaerbuen og nevner Jørgen Strand Larsen (22) som et eksempel.

Den nåvaerende Celta Vigospille­ren signerte for Groningen i 2020 for rundt 13 millioner kroner etter å ha scoret to mål sesongen i forveien. I sommer ble han solgt til den spanske klubben for over 100 millioner kroner.

Drømmer om Liverpool

Karlsbakk var ikke i troppen da Heerenveen tapte 0–1 for Utrecht lørdag. Han har slitt litt med en liten lyskeskade som oppsto under Vikings oppgjør mot Bodø/Glimt i Alicante i januar.

Han sier han er forberedt på at det første halvåret i klubben kan bli en tilvenning­sfase, men håper likevel på at muligheten kan by seg innen kort tid.

– Det kan vaere jeg får noen minutter i starten og skyter fart neste sesong. Men fotballen er uforutsigb­ar og kan snu fort, påpeker angriperen som understrek­er at denne overgangen ikke handlet om at Viking hadde punget ut flere millioner for en ny spiss i Nicholas D'Agostino.

– Jeg følte Viking ville satse på meg og gi meg spilletid. Det var som forventet at de ville ha inn en erstatter for Veton Berisha, men jeg hadde et håp om å vaere førstevalg­et på spissplass denne sesongen også. Jeg følte jeg fortsatt hadde noe jeg ikke hadde fått vist, sier den tidligere Bryne-spilleren.

Han trekker spesielt fram lagets spillestil som en viktig årsak til at han allerede valgte å flytte på seg.

– Heerenveen spiller en veldig fin angrepsfot­ball som jeg tror kan passe meg bra. Som spiss vil jeg komme til mange sjanser og det er en fin mulighet til å skyte fart videre, forklarer Karlsbakk om klubbvalge­t.

Han er klar på at han ser på dette som et steg på veien mot sitt store mål: Å spille i en topp fem-liga.

– Jeg har en drøm om å spille i Liverpool eller for et annet lag i Premier League. Det hadde vaert utrolig kult hvis det hadde skjedd!

 ?? PRIVAT ?? Karlsbakk har signert en avtale til sommeren 2026 med den nederlands­ke klubben.
PRIVAT Karlsbakk har signert en avtale til sommeren 2026 med den nederlands­ke klubben.
 ?? PRIVAT ?? Daniel Karlsbakk rakk ikke å ta farvel med sine tidligere lagkamerat­er da han ble tidenes største Viking-salg. Nå er han på plass i Nederland og ønsker å kjempe seg til en plass på laget.
PRIVAT Daniel Karlsbakk rakk ikke å ta farvel med sine tidligere lagkamerat­er da han ble tidenes største Viking-salg. Nå er han på plass i Nederland og ønsker å kjempe seg til en plass på laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway