Stavanger Aftenblad

Altibox-kunder får nye norske serier

TV: Tjenesten begynte med hovedsakel­ig klassisk norsk innhold, som Fleksnes og eldre filmer. Men nå har «Godt norsk» endret retning.

- Hilde Olaussen hilde.olaussen@aftenblade­t.no

Vi vet alle at folk ser mye mindre på lineaerkan­aler og mer på strømming. Derfor trengte vi mer strømmeinn­hold. Vi ville ha noe som var litt unikt, sier sjef for underholdn­ing i Altibox, Kjetil Hagen.

«Godt norsk» ble lansert i 2019 som en strømmetje­neste inkludert for de med tv-pakke fra Altibox. Nå fornyes tjenesten for å gi kundene nytt innhold fra hele landet.

– Det har vaert viktig å støtte opp under og bygge produksjon­sbransjen i hele landet. Samtidig får vi bra innhold utav det. Da får vi godt innhold til kundene våre, sier Hagen.

Vil fylle en nisje

Både filmer og serier skal slippes utover våren. Blant disse er filmen «E’ Det Mulig», om Per Inge Torkelsens guttestrek­er, og dokumentar­serien «Shabana» om Shabana Rehman. Den nye satsingen er fortsatt under oppbygging, så endelige målinger for seertall er ennå ikke klare, men underholdn­ingssjefen er fornøyd med starten.

– Vi la ut de første store prosjekten­e rett før jul. Etter det så vi en firedoblin­g i bruk av tjenesten, sier han.

Hagen tror at det nye norske innholdet kan fylle et tomrom i markedet, siden de fleste strømmetje­nester har mer internasjo­nalt enn norsk innhold. Underholdn­ingssjefen ser allikevel ikke på «Godt norsk» som et forsøk på å trekke flere kunder fra strømmegig­antene.

– Ideen er ikke å konkurrere med Netflix og andre strømmetje­nester, men å tilby et tillegg. Vi vil skape ekstraverd­i for kundene våre, sier Hagen.

Lokal filmskaper har troen

Svein Molaug er daglig leder i Vinterfilm, produksjon­sselskapet bak serien «Jeg er kriger», som snart har premiere på Godt Norsk. Prosjektet fikk støtte fra Zefyr og Filmkraft i tillegg til Altibox. Molaug har stor tro på den nye satsingen.

– Etter å ha sett en del av prosjekten­e de har på gang, har jeg mer tro enn jeg hadde tidligere. Dette kan vaere gull verdt for filmbransj­en i Stavanger.

Molaug forteller om et godt samarbeid med Altibox. Han ser ikke bort fra at de vil jobbe sammen igjen.

– Nå jobber vi med pågående prosjekter, men starter også noen nye. Det at Altibox støtter lokale filmskaper­e gir oss lyst til å lage mer, sier han.

– Vinner neppe nye kunder

Knut Kristian Hauger er ansvar– lig redaktør i nettavisen Kampanje, som dekker medie- og kommunikas­jonsbransj­en. Han tror at «Godt norsk» sitt nye innhold vil få hard konkurrans­e om seerne.

– Det blir akkurat like tøft for

Altibox som det er for de nasjonale kringkaste­rne og de globale strømmegig­antene å kapre seere og abonnenter. Men norske produksjon­er appellerer naturlig nok til norske seere, selv om tilbudet så langt ikke oser av investerin­gsvilje og det er et godt stykke unna tilbudet vi får på NRK og TV 2, sier han.

Hauger tror allikevel den nye satsingen kan ha god effekt på forholdet mellom Altibox og deres nåvaerende kunder. Selv om det kanskje ikke er nok til å vokse på.

– Altibox har vaert en «vinner» på TV-markedet de seneste årene og har vaert den distributø­ren som vokser raskest og har de mest fornøyde kundene. Selskapet fikk seg nok en omdømmesme­ll under TV 2-konflikten, men har vaert gode på utvikle TVprodukte­t sitt og en satsing som «Godt norsk» vil helt sikkert hjelpe på kundetilfr­edsheten og frafall av abonnenter. Men det er neppe nok til å vinne så mange nye kunder, sier han.

 ?? JAN INGE SKOGHEIM ?? Sverre og Ida flyttet familien til et falleferdi­g småbruk. Historien fortelles i tv-serien «Drømmen om et småbruk» på «Godt norsk».
JAN INGE SKOGHEIM Sverre og Ida flyttet familien til et falleferdi­g småbruk. Historien fortelles i tv-serien «Drømmen om et småbruk» på «Godt norsk».
 ?? SCREEN STORY/VEGARD AASEN ?? Dokumentar­serien «Eksponert» var et av fire større prosjekt som kom ut på «Godt norsk» på slutten av 2022.
SCREEN STORY/VEGARD AASEN Dokumentar­serien «Eksponert» var et av fire større prosjekt som kom ut på «Godt norsk» på slutten av 2022.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway