Stavanger Aftenblad

Mesternes mester ser igjen mot Sørlandet

LINDESNES: Planleggin­g av neste sesong av «Mesternes mester» er i full gang. Lindesnes er et av stedene som vurderes som innspillin­gssted.

- Richard Nodeland

– Vi har besøkt Lindesnes og snakket med folk der, ja. Noe vi også har vurdert tidligere sesonger. Så Sørlandet er absolutt med i vurderinge­n for neste sesong, sier Pia Basberg, eksternred­aktør i NRK, til Faedreland­svennen.

Årets sesong av den populaere tv-serien naermer seg nå slutten, med tre episoder igjen før vinneren kåres. Innspillin­gen foregikk i mai i fjor i Sandefjord og Larvik med 45 personer fra selve tvteamet, og like mange frivillige fra Sandefjord. Villaen hvor deltakerne bor ligger på Vesterøy, en 15 minutters kjøretur utenfor Sandefjord sentrum.

To sesonger fra Sørlandet

Mesternes mester har to ganger tidligere blitt spilt inn på Sørlandet. Den tolvte sesongen ble spilt ble spilt inn i Arendal i 2020 og vist på tv året etter. Koronapand­emien med reiserestr­iksjoner i Europa gjorde at innspillin­gen for første gang foregikk i Norge.

Året etter flyttet produksjon­en til Lillesand og Kristiansa­nd. Nå kan altså femtende sesong bli den tredje med bilder fra Sørlandet.

– Vi har spredt oss utover hele Sør-Norge og ser på forskjelli­ge locations. Men vaerforhol­d har mye å si, forteller Basberg.

– Hvor mange steder er det som vurderes?

– Det er vanskelig å si noe om på det nåvaerende tidspunkt. Vi er fortsatt i researchfa­sen, svarer Basberg.

– Kan ikke bekrefte

Faedreland­svennen har fått konkrete tips på at Spangereid er et av stedene som vurderes.

– Det kan jeg foreløpig ikke bekrefte, for den informasjo­nen har jeg ikke, svarer Basberg.

Endelig beslutning håper hun kan tas i midten av mars.

Daglig leder i Visit Lindesnes svarer følgende når vi spør om han har hørt at Mesternes mester vurderer Lindesnes.

– Jeg fikk høre det av deg. Men om de velger oss, er det selvfølgel­ig veldig positivt, sier Erling Løfsnes.

– Så på tre konkrete steder i 2020

Han forteller at produksjon­en bak Mesternes mester sjekket ut området i 2020, da de endte opp med å velge Lillesand og Kristiansa­nd.

– De sjekket ut flere forskjelli­ge steder i Lindesnes den gang. Vi kom med ganske mange forslag, og til slutt så de på tre konkrete steder både i Mandal og gamle Lindesnes kommune, sier Løfsnes.

Kommunen er ikke ukjent med tv-innspillin­ger. 71 grader nord har i flere år hatt base i Spangereid for oppstarten av realityser­ien.

– Skulle Mesternes mester, som er en av de største norske tvproduksj­onene, havne hos oss, er det så klart kjempespen­nende. Uansett, ender de opp på Sørlandet, vil det vaere positivt for hele landsdelen. Det er god reklame for området, noe vi umiddelbar­t kunne se på søkeintere­ssen for Visit Sørlandet etter sesongen i Lillesand og Kristiansa­nd.

 ?? JIM RUNE BJORVAND ?? Spangereid kan vaere et av stedene som vurderes for neste sesong av Mesternes mester.
JIM RUNE BJORVAND Spangereid kan vaere et av stedene som vurderes for neste sesong av Mesternes mester.
 ?? JARLE R. MARTINSEN ?? Erling Løfsnes, daglig leder i Visit Lindesnes.
JARLE R. MARTINSEN Erling Løfsnes, daglig leder i Visit Lindesnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway