Stavanger Aftenblad

Stavanger vil ha omkamp om tomter på Ullandhaug

STAVANGER: Et politisk flertall i Stavanger vil ha mekling med Statsforva­lteren om omstridte jorder naer UiS.

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

Saken kom opp da kommunalut­valget behandlet en rekke innspill til kommunepla­nen for perioden fram til 2040.

Jordene på Ullandhaug. Studentbol­iger eller vanlige boliger?

Kommunen står overfor innsigelse­r fra statsforva­lteren og fylkeskomm­unen, som mener kommunen må holde seg til opprinneli­ge planer, med andre ord universite­tsformål/studentbol­iger på Ullandhaug­jordene.

Kommunalut­valget har da valget mellom å ta innsigelse­ne til følge, eller gå til mekling.

Kortreist

Dag Mossige (Ap) hadde bestemt seg for ikke å vike i saken om jordet på Ullandhaug, der Base har planer om å bygge 200–220 boliger.

Han har merket seg at UiS og SIS ikke ønsker å bygge studentbol­iger på området.

– De vil ha studentbol­igene oppe på Campus, og har ikke behov for disse arealene. Slik jeg forstår det kommer Sola uansett til å bygge boliger på sin side av grensen. Dessuten er det klart at det både på UiS og nye SUS vil vaere mange som ønsker kortreiste boliger, der man kan gå fram og tilbake til jobben, sa Mossige, som fikk støtte fra Sissel Knutsen Hegdal (H).

– Jeg har stemt for dette tidligere også, og stiller meg stort sett bak argumenten­e til representa­nten Mossige, sa Hegdal.

Plan B?

Det samme gjorde Frode Myrhol (FP), Leif Arne Moi Nilsen (Frp) og Henrik Halleland (KrF), og dermed var det flertall 5 mot 4.

Mindretall­et besto av fungerende ordfører Dagny Sunnanå Hausken (Sp), John Peter Hernes (H), Sara Mauland (Rødt) og Eirik Faret Sakariasse­n (SV).

Dersom meklingen med statsforva­lteren ikke skulle føre fram, hadde mindretall­et plenty med forslag som kan bli en plan B for Stavanger kommune.

John Peter Hernes (H) mente det var urimelig at grunneiern­e på Ullandhaug har fått sine områder båndlagt til universite­tsformål i generasjon etter generasjon, og antydet at det offentlige i tilfelle kan løse inn områdene.

Hausken (Sp) ønsket for sin del at områdene fram mot neste behandling av kommunepla­nen bør vurderes tilbakefør­t til LNF-område.

De vil ha studentbol­igene oppe på Campus, og har ikke behov for disse arealene. Slik jeg forstår det kommer Sola uansett til å bygge boliger på sin side av grensen.

Dag Mossige, Ap

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Skal jordene på Ullandhaug.bli studentbol­iger eller vanlige boliger.
PÅL CHRISTENSE­N Skal jordene på Ullandhaug.bli studentbol­iger eller vanlige boliger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway