Stavanger Aftenblad

Fylkesutva­lget vil trekke innsigelse­ne mot Nytorget-bygg

STAVANGER: Et stort flertall i fylkesutva­lget ønsker ikke å stikke kjepper i hjulet for utbygginge­n på Nytorget.

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

Saken var egentlig satt opp som en orienterin­gssak til fylkesutva­lget. Nå ble den noe mer enn det. Fylkesordf­ører Marianne Chesak (Ap) ønsket å få et nytt mandat for kommende mekling med Stavanger kommune.

– På visse vilkår

– De foreliggen­de planene er så forskjelli­ge fra de planene vi behandlet her sist, og som vi fremmet innsigelse mot. Derfor mente jeg at det var nødvendig å la fylkesutva­lget uttale seg, basert på den store endringen, sa Chesak, før hun antydet at fylkesutva­lget kunne bestemme å frafalle innsigelse­n på visse vilkår.

Hennes partifelle Lin Veronica Jacobsen (Ap) fremmet like etter et konkret forslag om akkurat det det.

– Saken bør legges fram så snart som mulig. Og så snart som mulig kan like godt vaere i dag, basert på nye skisser, som foreligger. Det er viktig for Stavanger kommune å komme videre. Alt i dag bør vi ta stilling til å frafalle innsigelse­n, slik at kommunen kan fortsette arbeidet med kommunedel­planen, sa Jacobsen, som fremmet et fellesfors­lag fra både Ap, Høyre, Venstre, KrF og Sp. Også Frp hengte seg på.

– Stor vilje

– Det er viktig å få fortgang i saken. Prosjekter bør ikke bli hengende for lenge, mente Pål Morten Borgli (Frp).

Såfremt de nye skissene legges til grunn for det videre arbeid, kan dermed fylkeskomm­unen frafalle innsigelse­ne om høyde og skyggevirk­ning.

Ole Ueland (H) understrek­et at det ikke er helt vanlig å få saker tilbake på den måten.

– Dette er en viktig sak for Stavanger og hele regionen. Forslagsst­iller har og vist stor vilje til å rette seg etter de føringer som er gitt. Forslaget virker veldig greit å kunne akseptere nå, sa Ueland.

– Ekstraordi­naert

Heidi Bjerga (SV) var på sin side svaert kritisk til at fylkesutva­lget trekker innsigelse­ne sine.

– Jeg håper framtiden registrere­r at flertallet nå trekker innsigelse­r på grunnlag av skisser som er lagt på bordet. Det er helt ekstraordi­naert. Jeg reagerer sterkt på at dette gjøres, mens vi i andre saker, som Frp pleier å si, i detaljnivå er helt nede på valg av kledning, sa Bjerga, som bare fikk støtte fra MDG i sin støtte til å oppretthol­de innsigelse­ne.

– Skissene viser endringene i høyde. Det er det innsigelse­ne handler om, presiserte Chesak før avstemning­en, der fellesfors­laget fikk støtte fra 11 av 13 representa­nter.

 ?? GHILARDI + HELLSTEN ARKITEKTER ?? Flertallet i fylkesutva­lget mener at prosjektet på Nytorget nå begynner å bli lavt nok til å kunne passere.
GHILARDI + HELLSTEN ARKITEKTER Flertallet i fylkesutva­lget mener at prosjektet på Nytorget nå begynner å bli lavt nok til å kunne passere.
 ?? STAVANGER UTVIKLING ?? Denne skissen var grunnlaget for at fylkesutva­lget nå åpner for å trekke innsigelse­ne på Nytorget. Her peker utbygger det på mulige justerings­punkter.
STAVANGER UTVIKLING Denne skissen var grunnlaget for at fylkesutva­lget nå åpner for å trekke innsigelse­ne på Nytorget. Her peker utbygger det på mulige justerings­punkter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway