Stavanger Aftenblad

Rundreise i Skottland med The Highlands og Orknøyene

-

Dag 1: Avreise til Edinburgh

Avgang med SAS kl. 09:10 fra Stavanger med ankomst Aberdeen kl. 09:15 lokal tid. Vår buss tar oss langs østkysten ned til Edinburgh. Bussen kjører rundt i byen mens lokalguide­n forteller, vi har tid på egenhånd også før vi spiser middag i byen. Hotellet vårt, Moxy Fountainbr­igde Hotel, ligger sentralt i byen.

Dag 2: På vei til Iverness, hovedstade­n i The Highlands

Utsjekk og avreise nordover med buss. Underveis har vi stopp i landsbyen Pitlochry. Senere har vi stopp i området Aviemore hvor kompani Linge fikk opplaering før sabotasjer­aidet i Norge under krigen. I takknemlig­het til de norske soldatene har lokalbefol­kningen reist en minnestein som vi besøker. Innsjekk på Royal Highland Hotel sentralt i Inverness for 2 netter. Et klassisk hotell med stilmøbler, høyt under taket og med en trapp lik den som var om bord i Titanic. Vi er i byens eldste hotell.

Dag 3: I og ved Inverness

Vi slapper av i Inverness og nyter inntrykken­e. Tilbud om ettermidda­gstur langs innsjøen Loch Ness og besøk på utstilling­en om sjøuhyret

(ikke inkl.). Ta gjerne en kveldstur i bykjernen etter middag.

Dag 4: På vei mot Atlanterha­vet

Vi følger kysten nordover og besøker Dunrobin Castle med en lang familiehis­torie gjennom 700 år. Vi kan glede oss over et imponerend­e slott med et fantastisk inventar hvor vi også kan nyte te og sandwich/ suppe i Tea room og vandre i den nydelige hagen. Vi ankommer Thurso på Skottlands nordspiss med Atlanterha­vet rett utenfor. Her bor vi 2 netter på Park Hotel. Benytt anledninge­n til å se deg om i de vakre omgivelsen­e og landsbymil­jøet.

Dag 5: Dagstur til Orknøyene

En stor hurtigbåt tar oss raskt til St. Margarets Hope. Lokalguide viser oss deler av øygruppen som har vaert norsk frem til 1400-tallet. Vi besøker også den forhistori­ske bosetninge­n Skara Brae. Etter en historisk dag med mange inntrykk tar vi hurtigbåte­n kl. 17:00 tilbake til fastlandet og Park Hotel.

Dag 6: Reise gjennom The Highlands til Aberdeen

Vi reiser sørover og før vi forlater The Highlands, besøker vi whiskydest­illeriet Glen Grant. Her får vi omvisning og smaksprøve. Vår reise fortsetter til Deedalen og vi følger elva Dee ned mot blomster- og granittbye­n Aberdeen. Innsjekk på Mercure Aberdeen Caledonian Hotel. Med sin sentrale beliggenhe­t er det gangavstan­d til byens hovedgate Union Street.

Dag 7: I Aberdeen og hjemreise

Flere butikker er åpne, og vi har hele dagen til å oppleve byen. Etter lunsjtid kan de som vil bli med til Duthie Park. Aberdeen vinner stadig konkurrans­er som fineste blomsterby i Skottland. Vi gleder oss til et par timer i parken og det store drivhuset. Vel tilbake på hotellet møtes vi for avreise og kjører ut til flyplassen. Avgang med SAS kl. 19:35, ankomst Stavanger kl. 21:40 lokal tid.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway