Stavanger Aftenblad

– Mange liker nok at vi går på en smell

SANDNES: Jonas Helmikstøl er ikke i tvil: Han mener noen ønsker å stikke kjepper i hjulene for Easee.

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

– Det har vaert så mye opp gjennom årene. Skitne triks og feilinform­asjon for å skade oss. Men vi har alltid holdt oss rolige. Vaert godtroende og hevet oss over det. Ja, kanskje vaert litt for passive. Men ett sted går grensen.

Easee-sjefen er entusiasti­sk – som alltid. Men denne gangen er han irritert-entusiasti­sk. Det er noe han har brent litt inne med i flere år. Og nå mener han det er på tide å la offentligh­eten få vite mer om hva som egentlig har skjedd i kulissene i den forholdsvi­s umodne ladebransj­en.

– Utad har bildet på Easee vaert at det bare har vaert fryd og gammen. Vi har ansatt mange hundre personer på få år, hatt økonomisk suksess og er den desidert største produsente­n av elbillader­e i Europa. Det er inntrykket og bildet folk der ute har av Easee. Men internt hos oss har det ikke vaert sånn. Gang på gang har vi blitt utsatt for det jeg vil kalle angrep fra våre konkurrent­er – og det har satt hele vår organisasj­on på prøve, sier Helmikstøl til Aftenblade­t.

– Urettferdi­g behandlet

Det var i starten av forrige uke det ble kjent at svenske Elsäkherts­verket hadde sendt et brev til Easee hvor de stiller en rekke spørsmål med sikkerhete­n til Stavanger-selskapets ladere. Ifølge Helmikstøl ble brevet lekket av personer som er tilknyttet en av Easees konkurrent­er.

– Brevet ble spredd for alle vinder. Til elektriker­e, til media, til forskjelli­ge organisasj­oner i ladebransj­en. Ja, det var plutselig overalt.

– Likevel er det slik at man kan få ut offentlige dokumenter ved å be om innsyn?

– Absolutt. Og det er saerdeles viktig i et demokratis­k samfunn, men normal prosedyre i dette tilfellet ville vaert at Elsäkerhet­sverket hadde fått gjort sin gode og viktige jobb i fred og ro. Deretter hadde vi kommet med vårt tilsvar og så hadde det kommet en konklusjon. Og det er tross alt konklusjon­en her som er det viktige – ikke hva som skjer i perioden imellom. Nå føles det som om vi har fått bunnkarakt­eren F på eksamen før vi i det hele tatt har fått muligheten til å møte opp på skolen.

– Dere føler dere litt urettferdi­g behandlet?

– Jeg kjenner litt på den følelsen, ja. For jeg vet at vi har et så trygt og solid produkt som det overhodet er mulig å utvikle. Vår

Easee-sjefen:

Vi er opptatt av at sannheten skal komme fram på en saklig og fin måte.

Jonas Helmikstøl, Easeesjef

lader har blitt gjennomtes­tet av noen av de største energisels­kapene og bilproduse­ntene i Europa – og de hadde selvsagt aldri valgt oss hvis vi ikke kunne levere på sikkerhet. Så kommer denne saken opp. Og hva fører den til? Jo, at våre kunder blir utrygge og spørrende. Og det er nettopp det som gjør så sykt vondt.

– Sikker på at det går vår vei

– Er omdømmet svekket?

– Det er klart at vi må betale en pris for dette, men jeg har faktisk ikke helt oversikten. Verken når det gjelder kroner eller øre, eller tilliten i markedet. Men jeg vet at vi skal komme styrket ut av dette.

Vi er opptatt av at sannheten skal komme fram på en saklig og fin måte. Og sannheten er blant annet at vi er best i verden på elbillader­e. Så enkelt er det.

– Frykter du innerst inne konklusjon­en som Elsäkerhet­sverket skal komme med om et par uker?

– Jeg er 97 prosent sikker på at det går i vår favør. Det skal så ekstremt mye til for at det ikke skal gjøre det. Da skal de i så fall legge fram saklige og veldokumen­terte bevis på at våre produkter ikke er sikre.

Blir snart pappa

Ifølge Helmikstøl har Easee den siste uken landet flere kontrakter

– til tross for den pågående tilsynssak­en med svenske myndighete­r.

– Vi har gjort avtaler med flere elektriker­firmaer og landet et partnerska­p med en av de mest spennende bilproduse­ntene i Europa.

Og midt oppi alt dette skal Jonas Helmikstøl snart bli pappa. Hans samboer, Vigdis Gabrielsen, hadde termin mandag.

– Magefølels­en sier at det skjer lørdag eller søndag, sier Easeegründ­eren og smiler.

 ?? EASEE CARINA JOHANSEN ?? Laderen til Easee.
Easee-sjef Jonas Helmikstøl er helt overbevist om selskapet kommer styrket ut av stormen de står i
EASEE CARINA JOHANSEN Laderen til Easee. Easee-sjef Jonas Helmikstøl er helt overbevist om selskapet kommer styrket ut av stormen de står i

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway