Stavanger Aftenblad

Mann truet folk med machete i Verdalen: – Var naere på

-

KLEPP: Øyenvitne Jonatan Vestly fikk med seg mye av hendelsen.

– Vi kom kjørende i 10.30-tiden da vi så en mann som gikk rett mot en bil med en machetelig­nende gjenstand i hånden. Vi syntes det så litt spesielt ut, men tenkte ikke så mye mer over det, sier Vestly til Aftenblade­t.

– Da guttungen vår skulle sove satte vi likevel vognen på baksiden av huset for å vaere på den sikre siden. Etter hvert så vi flere politibile­r og la også merke til at det var en drone i lufta, så da ble vi litt engstelige, sier småbarnsfa­ren, som bor i nabolaget der hendelsen skjedde, sier han.

– Jeg opplever egentlig at det er et trygt nabolag, men kjenner at jeg får puls når sånt skjer. Det er jo ikke noe man ønsker å oppleve. Heldigvis gikk det bra, sier Vestly.

– Vi fikk en melding fra flere personer klokken 10.29 om at en mann opptrådte truende med en machete i Verdalen i Klepp, sier innsatsled­er Tonje Elin Gerritsen til Aftenblade­t.

Politiet rykket ut med flere patruljer, og arbeidet ble intensiver­t da melderne mistet mannen av syne.

– Ingen ble skadet, men det skal ha vaert naere på. Han skal ha vaert tett oppi folk og oppført seg truende, sier innsatsled­eren.

Hendelsen skal ha startet i eller ved en byggeplass, før mannen beveget seg til et boligområd­e.

– Etter at vi rykket ut, kom det melding om at mannen oppholdt seg på en adresse på Bryne. Vi rykket ut der, og pågrep mannen ved 13-tiden. Selve pågripelse­n foregikk uten dramatikk. Mannen ble ivaretatt av helsevesen­et etter pågripelse­n, sier Gerritsen.

 ?? CAMILLA KLOVNING ?? Politi og ambulanse i området hvor mannen ble pågrepet.
CAMILLA KLOVNING Politi og ambulanse i området hvor mannen ble pågrepet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway