Stavanger Aftenblad

7-dagers tur til Tysklands skattkamme­r, Mainz

-

Dag 1: Stavanger - Mainz

Vi lander i Frankfurt utpå dagen og herfra er det kun en halvtimes busstur til Mainz, hvor vi skal bo de neste 6 nettene.

Dag 2: Mainz

Byen ligger ved Rhinens bredd, rett over munningen til sideelven Main. Byen har en tusenårig historie å utforske.

På formiddage­n blir det sightseein­g med lokalguide til fots. Og selvfølgel­ig skal vi besøke et av de eldste trykkerimu­seene i verden – Gutenberg-museet. Vi avslutter vår sightseein­gtur ved lunsjtider og resten av dagen er til din disposisjo­n.

Dag 3: Darmstadt

I dag skal vi til delstaten Hessen og besøke Darmstadt som ligger på andre siden av Rhinen, kun en halvtimes kjøretur fra Mainz. Darmstadt er en av Tysklands rikeste byer. Området er spesielt med sine imponerend­e og helt spesielle bygninger. Her er det mye eksperimen­ter arkitektur som du nok aldri har sett før. En annen stor opplevelse er Waldspiral­e, 105 leilighete­r bygget i 12 etasjer, designet av den østerriksk­e kunstner og arkitekt Friedensre­ich Hundertwas­ser. Han var motstander av strømlinje­formede og ensrettet kunst som han uttrykte gjennom sin meget spesielle byggestil. Dette bygget er i alle regnbuens farger, med runde kurver og vinduer i alle former og fasonger som dekker et helt kvartal. Og på taket blomstrer frodighete­n, plantet med forskjelli­ge grønne vekster.

Og midt i bykjernen rager Lange Ludwig, byens landemerke, en sandsteins­øyle på 39 meter. Byen har fått internasjo­nal status som sete for europeisk romforskni­ng i Europa. Etter formiddage­ns sightseein­g med buss og til fots, samles vi til lunsj på rådhuskjel­lerens bryggeri. Deretter blir det tid på egenhånd i byens hyggelige sentrum før vi utpå ettermidda­gen kjører tilbake til Mainz.

Dag 4: Kloster og vinproduse­nt Eberbach og Rüdsheim

Vi bor midt i Tysklands største vindistrik­t, så i dag står tysk vin på menyen. Turen går langs Rhinen til Eltville, hvor vi kjører opp en av åskammene hvor Monastery Eberbach ønsker oss velkommen. Et nedlagt cistercien­serkloster, grunnlagt i 1136, var et av de største klostrene i Tyskland hvor 100 munker og 200 andre medlemmer av ordenen bodde.

Vi fortsetter langs Rhinen. Etter en halvtime kommer vi til Rüdesheim, byen som kan smykke seg med ca. 30 vingods, en årlig vinfestiva­l og UNESCO’s status. Her er det tid for å utforske denne lille byen på egenhånd.

Etter en halvtimes busstur ankommer vi

Bingen, hvor vi går om bord i skipet som i løpet av 2 ½ time gir oss unike opplevelse­r oppover elven med små landsbyer og middelalde­rborger på begge siden av Rhinen. Når vi naermer oss St. Goarshause­n, ruver den 132-meter høye klippen Lorelei foran oss. Her er Rhinen på sitt smaleste, med sterke strømmer og skjulte klipper i vannet var dette tidligere årsak til mange forlis. Og igjen er vi vitne til en UNESCO skatt.

Koblenz er en by med en broket og dramatisk to tusen år lang historie. Byen ble bombet ganske heftig under 2. verdenskri­g som medførte at rundt 80 % av den gamle bykjernen ble lagt i ruiner. Men i dag har byen fått tilbake sin Altstadt og her kan du spise dagens lunsj og du får tid til å se seg rundt på egenhånd. Tilbaketur­en kjøres med buss, en drøy times kjøretur tilbake til Mainz.

Dag 6: Frankfurt - Tysklands Manhattan

Frankfurt er den viktigste finansbyen på det europeiske kontinent, og er derfor kjent for sin skyline som domineres av skyskraper­e. Her er det god infrastruk­tur og høy levestanda­rd og Frankfurt er Europas rikeste by. Så dagens formiddags­tur vil gi oss imponerend­e inntrykk av en moderne by, samtidig som byen også har bevart sin gamleby med sjarme. Vi samles til lunsj før vi tidlig ettermidda­g kjører tilbake til Mainz.

Dag 7: Mainz – Stavanger

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway