Stavanger Aftenblad

– Ingen drømmemots­tander

ISHOCKEY: I kveld velger seriemeste­r Oilers in motstander i kvartfinal­en i NM-sluttspill­et som starter fredag. Valget står mellom Lillehamme­r og Manglerud Star.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

– Det er klart vi gleder oss til det. Nå starter det som vi håper skal ende opp med finale senere i vår, sier Oilers-kaptein Dennis Sveum.

Lørdag sikret Oilers klubbens sjuende seriegull da de avgjorde den rekordjevn­e ligainnspu­rten én serierunde før slutt.

I kveld venter tabelljumb­o Grüner (det skiller 80 poeng mellom lagene) i serieavslu­tningen i hovedstade­n. Tre perioder, en ren transporte­tappe, det er alt som er igjen av seriespill­et.

Så starter vårens vakreste eventyr: NM-sluttspill­et.

Ganske like lag

Oilers kommer til å velge ett av de to svakest plasserte lagene som berget plass i sluttspill­et: Manglerud Star ender på 8. plass i serien uansett resultat i serieavslu­tningen i kveld. Oilers har slått laget i samtlige fem kamper denne sesongen og står med 23–2 i målforskje­ll.

Lillehamme­r, som på nyåret raknet grunnet økonomiske problemer, ender som nummer sju på tabellen. Oilers har vunnet fire av fem møter denne sesongen. Målforskje­llen er 30–8.

– Avgjørelse­n på hvem vi skal velge er ikke tatt, sier sportsdire­ktør Pål Haukali Higson når Aftenblade­t snakker med ham mandag ettermidda­g.

– Er det stor forskjell på disse to lagene slik dere vurderer det?

– Nei, ikke veldig. Det blir ganske likt uansett hvem av de to lagene vi velger. Lillehamme­r er i en spesiell situasjon med tanke på det som skjedde tidligere i vinter. MS «kollapset» litt de også – rent organisato­risk og lagmessig, så det er ganske likt.

Alt å tape

Som seriemeste­r får Oilers hjemmebane­fordel i alle kampene som spilles best av sju. Dessuten kan Oilers velge sin motstander først.

Det som taler for MS som motstander er at reiseveien fra Gardermoen til Oslo er kort og grei, noe som betyr minimalt med reisebelas­tning for Oilers. Men laget kan yte litt motstand i kampene selv om Oilers skal ta seg greit videre med fire strake seire.

Lillehamme­r betyr en busstur på en time og 40 minutter og sånn sett en litt mer krevende reise. Men laget er rasert og alle de beste spillerne er borte etter pengeprobl­emene. Så sportslig sett er kanskje Lillehamme­r enklest.

Dennis Sveum er mest opptatt av å ta seg så langt som mulig i sluttspill­et. Han vet det blir en tøff reise uansett hvem de møter på veien.

– Det er ingen drømmemots­tander i dette sluttspill­et, sier veteranen.

– Det som er sikkert er at vi må slå enten MS eller Lillehamme­r, etter det må vi bare se hva som er igjen. Det viktige er at vi kan velge. Men det er viktig å minne om at du må vaere på fra første kamp. Jobbe hardt, finne godfølelse­n og holde fokus. Gå inn i boblen. Motstander­ne våre ar alt å vinne, vi har alt å tape. Det er to vidt forskjelli­ge innganger til kamp. Så vi skal vaere konsentrer­te og jobbe hardt, lover kapteinen.

PS! Følg Grüner-Oilers i kveld fra klokken 19.00 på aftenblade­t.no.

 ?? CARINA JOHANSEN / NTB ?? Oilers og kaptein Dennis Sveum kunne juble for seriegull lørdag. I kveld avsluttes seriespill­et med bortekamp i Oslo.
CARINA JOHANSEN / NTB Oilers og kaptein Dennis Sveum kunne juble for seriegull lørdag. I kveld avsluttes seriespill­et med bortekamp i Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway