Stavanger Aftenblad

Lørdag satte han norsk rekord: Nå velger Gilje Nordås å stå over EM

FRIIDRETT: Lørdag løp Narve Gilje Nordås inn til ny norsk rekord i Sandneshal­len. I går fotalte han at han velger å stå over EM i Istanbul som starter denne uken.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

Det har vaert noen innholdsri­ke siste dager for Narve Gilje Nordås.

Forrige uke ble han først tatt ut til innendørs-EM i friidrett i Istanbul. Lørdag satte han norsk innendørsr­ekord på 3000 meter.

Tiden på 7.45.39 var 15 hundredele­r bedre enn Henrik Ingebrigts­ens åtte år gamle rekord.

I går fortalte jaerbuen at han ikke kommer til å delta i innendørs EM.

Mange konkurrans­er

– Hovedgrunn­en er at det har blitt mange konkurrans­er i det siste. Jeg måtte veie opp de positive og negative sidene, for det kunne blitt for mange løp når jeg nå skal inn i en mengdetren­ingsperiod­e. Det hadde blitt fjerde konkurrans­e på kort tid. Det kan bli litt for mye, selv om det helt sikkert kunne gått fint, sier han og legger til:

– Situasjone­n i Tyrkia etter jordskjelv­et spiller også inn.

– Enkelte vil kanskje stusse over at du løper kretsmeste­rskap, men ikke EM?

– Jeg skjønner at folk kan reagere på det, men av og til må du veie opp argumenten­e for og mot. Kretsmeste­rskapet krevde en kjøretur på åtte minutter, hvor jeg ikke trengte å lade opp noe på forhånd. Det krevde ikke reising og flere forsøk med et større opplegg. Jeg tok det som en treningsøk­t litt på sparket. Det er ikke alltid en trenger å reise land og strand for å konkurrere, sier Gilje Nordås.

Fokuserer på utendørsse­songen

Etter et lengre høydeoppho­ld i januar har 24-åringen vunnet både nordisk mesterskap og NM i 2023, og lørdag sikret han seg altså en norgesreko­rd. Det er likevel utendørsse­songen som henger høyest, og det er det han fininnstil­ler treningen for.

– Vi bestemte oss midt i uka for å bruke kretsmeste­rskapet som en treningsøk­t, og jeg trente helt normalt dagene i forveien. Jeg hadde i bakhodet at jeg kunne ta rekorden på en god dag, sier han.

EM i Istanbul starter torsdag ettermidda­g. Jakob Ingebrigts­en stiller på både 1500 meter og 3000 meter. Han er tittelfors­varer på begge distansene. 1500 meter-finalen er fredag 18.40, mens 3000 meter-finalen er søndag 18.00.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Narve Gilje Nordås står over EM i Tyrkia.
KRISTIAN JACOBSEN Narve Gilje Nordås står over EM i Tyrkia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway