Stavanger Aftenblad

– Jeg syns dette løfter hele byen

SANDNES: Det var velkomstdr­inker, bunader, rød snor og taler da den nye mathallen åpnet i Amfi Vågen.

- Christine Andersen Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no

Mathallen har åpnet:

– Dette er en stor dag i fantastisk­e Sandnes, som nylig ble kåret til Norges mest attraktive by. Vi er i hvert fall byen med størst forvandlin­g de siste årene, skryter varaordfør­er Pål Morten Borgli fra scenen i den nye mathallen i Vågen Amfi.

De totalt nyoppussed­e lokalene i den gamle uldvarefab­rikken er staesjet opp med ballonger, rød snor, velkomstdr­inker og finkledde. I går åpnet mathallen for alle.

– Sandnes var ikke tidligere en restaurant­by, men de siste årene har byen virkelig blitt satt på matkartet, sier varaordfør­eren før den røde snoren klippes.

De 270 sitteplass­ene er ikke fylt opp, men en del folk møtte opp for å teste det nye konseptet til lunsj.

– Løfter byen

Blant dem er søstrene Stine Storebø Bauge og Silje Storebø. De er studenter og tar dagens lunsjpause på Amfi. De har bestilt hver sin gyros og brus fra Piece of Greece.

– Vi har hørt at de har fått gode tilbakemel­dinger, så vi ville teste dem ut, sier Silje.

– Jeg håper at dette blir brukt av mange. Jeg syns dette løfter hele byen, sier hun. Søstrene bor i Sandnes, og prøver å vaere flinke til å bruke byen, sier Stine.

Det prøver også søstrene Gerd Gramstad og Gro Fiksdal på. Gerd bor på Austrått og Gro på Lura, så det passer fint å møtes på midten – i sentrum.

– Vi har nok ikke vaert så veldig flinke til å bruke byen, men vi skal prøve å bruke den mer nå. Det er jo veldig lett når man bare kan stikke innom her, sier Gerd.

Nå skal de spise lunsj, men med sju forskjelli­ge spisestede­r å velge mellom, har de ikke helt bestemt seg for hva ennå.

Også varaordfør­er Borgli fant seg en sitteplass etter åpningen, for å ta lunsjpause­n i mathallen. Han sier at han har stor tro på konseptet. I talen sin henviste han til restaurant- og utelivsbra­nsjen under korona.

– Jeg hadde spesielt medfølelse for denne bransjen. Heldigvis fant vi gode støtteordn­inger den gang, og nå ser vi fremover. Og nå har folk ingen unnskyldni­ng for å ikke bruke byen vår, sa han i talen, og påpekte at mathallen nå skal konkurrere med andre spisestede­r om flere tusen gjester.

– Jeg er en storbruker av sentrum, og spiser ganske mye ute. Men det er mange spisestede­r selv jeg ikke har rukket å prøve, understrek­er Borgli til Aftenblade­t.

Mange satser

Det er for tiden mange serverings­steder som satser i Sandnes. Domino’s Pizza driver allerede i Møllekvart­alet, og burgerrest­auranten The Shack kommer vegg i vegg med Sirkus Renaa i løpet av våren. Mano Pizza og Fly Chicken er nykommere i Øglendkvar­talet. Godt Brød, Sabrura Sushi og Sot Bar og Burger har åpnet i Amfi Vågen, og Olivia er på vei inn. I Langgata åpnet også Pasha nylig.

– Er du bekymret for konkurrans­esituasjon­en i bransjen?

– Nei, jeg har stor tro på aktørene finner kreative løsninger og kanskje klarer å dra folk fra andre steder i regionen inn til Sandnes. I lang tid har det vaert sånn at Sandnes-folk reiser til Stavanger. Nå håper jeg at Stavangerf­olk ønsker å komme hit. Jeg har hørt at det er flere som gjør det, sier Borgli.

Og apropos folk fra Stavanger som kommer til Sandnes:

Nye rutiner

Bak en av bodene finner vi restaurant­en Déjà vu og daglig leder Kjetil Skaret, som mange kjenner fra Magasin Blaa i Stavanger sentrum.

– Det er litt andre og nye rutiner som vi må få inn her, men det går seg raskt til, sier Skaret unnskylden­de mens han setter sammen tapasrette­r til de sultne kundene.

– Jeg tror det blir en travel helg for oss. Jeg har hørt at mange vil komme innom for å teste det ut, sier han.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Kamrun Munny jobber på Los Tacos i mathallen. Hun sier at de er godt fornøyde med åpningen, og at det var stor pågang fra start.
JON INGEMUNDSE­N Kamrun Munny jobber på Los Tacos i mathallen. Hun sier at de er godt fornøyde med åpningen, og at det var stor pågang fra start.
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Gerd Gramstad og Gro Fiksdal diskuterer hva de skal bestille fra menyen. Valgmuligh­etene er mange når de har hele sju spisestede­r å velge mellom.
JON INGEMUNDSE­N Gerd Gramstad og Gro Fiksdal diskuterer hva de skal bestille fra menyen. Valgmuligh­etene er mange når de har hele sju spisestede­r å velge mellom.
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Déjà vus daglig leder Kjetil Skaret hadde det travelt i går.
JON INGEMUNDSE­N Déjà vus daglig leder Kjetil Skaret hadde det travelt i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway