Stavanger Aftenblad

– Jeg fortjener å starte mot Rosenborg

FOTBALL: Nysignerin­gen Lars-Jørgen Salvesen melder seg kampklar og vil spille. Nick D’Agostino mener han bør starte. – Et luksusprob­lem, sier trener Morten Jensen. Som avslører at valget på topp er tatt.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

Ikke skremt av Salvesen-konkurrans­en:

– Bjarte og jeg har bestemt oss for laget. Inkludert spissplass­en. Men det får ikke spillerne vite før på lørdag, sier treneren til Aftenblade­t etter gårdagens tøffe økt i Jåttåvågen.

Alvoret naermer seg for Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim. Søndag kveld kommer Rosenborg til Jåttåvågen. En oppkjøring som har inneholdt mange treningska­mper, mye smårusk og småskader er straks historie.

Troppen er så godt som skadefri. Niklas Sandberg og Sondre Bjørshol mister begge søndagens kamp. Edvin Austbø og YannErik de Lanlay tok det litt roligere i går enn resten for å vaere på den sikre siden.

Knallhard spisskamp

Ellers er troppen kampklar. Det inkluderer Lars-Jørgen Salvesen (27) som signerte fireårskon­trakten med Viking tirsdag.

– Det er trenerne som tar ut laget, men jeg føler meg bra, er i fin form og er klar. Jeg gleder meg veldig til kampen. Det var godt å få gjennomfør­t min første, fulle trening med laget og bli litt kjent med guttene også, sier Salvesen til Aftenblade­t.

Klar er også konkurrent­en Nick D’Agostino. 25-åringen fra Australia ble hentet til Viking da Salvesen i januar valgte å bli vaerende i Bodø/Glimt. Nå kjemper de to plutselig om samme spissplass.

– Det er spennende med økt konkurrans­e og jeg er veldig klar for å kjempe for plassen min på laget, helt klart. Jeg liker konkurrans­e og skal jobbe hardt hver dag og vise trenerne at jeg er her for å score mål og vinne fotballkam­per med Viking.

– Jeg mener jeg fortjener å starte på søndag. Ut fra det jeg har vist i oppkjøring­en. Jeg har scoret mål, jeg jobber hardt og begynner faktisk å like vaeret her også. Jeg er klar, sier D’Agostino og ler.

Må vrake noen

Viking-kaptein Zlatko Tripic kaller signeringe­n av Lars-Jørgen Salvesen en solid forsterkni­ng for Viking. Men Tripic legger seg ikke opp i laguttaket.

– Det er fortsatt trenerne som bestemmer. Heldigvis. Hvis spillerne hadde gjort det hadde vi gjerne stilt med 25 mann. Men kanskje det hadde vaert løsningen mot Rosenborg, sier Morten Jensen og humrer.

Han svarer diplomatis­k på spørsmål om hvem av de to spissene som starter cupkampen mot Kjetil Rekdals menn:

– Den vi mener passer oss best starter kampen.

– Er det noe som tilsier at dere ikke kan starte med Salvesen selv om han kom hit denne uken?

– Nei. Han har vaert i full trening i hele vinter, men ikke fått så mange treninger sammen med oss. Han trente i dag (torsdag), han skal trene i morgen og en liten økt på lørdag, så får vi se om vi mener det er nok til å vaere klar fra start eller om han skal gjøre en jobb fra benken.

– Er D’Agostino sånn sett litt lenger framme i køen med tanke på at han har vaert her en stund nå og gjerne kjenner systemet og lagkompise­ne bedre?

– Det er gjerne det. Men vi får se, sier Jensen hemmelighe­tsfullt.

Viking har ennå ikke tatt ut troppen til kampen som består av 20 spillere. Det som er sikkert er at det vil vaere spillere som er skadefrie og tilgjengel­ige som ikke får plass der.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Lars-Jørgen Salvesen melder seg klar til søndagens kamp.
FREDRIK REFVEM Lars-Jørgen Salvesen melder seg klar til søndagens kamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway