Stavanger Aftenblad

Politiet vil undersøke om det var noe feil med kranbilen

STAVANGER: En av hypotesene i politiets etterforsk­ning av dødsulykke­n i Stavanger sentrum er at det var en teknisk feil med kranbilen.

- Jone Østebø jone.ostebo@aftenblade­t.no

Føreren av en personbil, en mann i 40-årene, omkom etter en hendelse i tunnelen mellom Verksalmen­ningen og Haugesunds­gata torsdag formiddag.

Det er fortsatt ikke kjent hva som gjorde dette til en dødsulykke. Personbile­n sto om lag hundre meter nedenfor tunnelen da nødetatene kom til stedet. Lastebilen med kran sto inne i tunnelen, med kranen tilsynelat­ende helt oppe i taket.

Personbile­n og kranbilen har trolig møttes i hver sin kjøreretni­ng i tunnelen, men det skal ikke ha vaert et direkte sammenstøt mellom de to kjøretøyen­e.

Politiets innsatsled­er på steForeløp­ig det, Torleif Paulsen, fortalte etter ulykken at kranbilen har kommet borti taket i tunnelen.

– Vi undersøker om noe kan ha falt ned og forårsaket ulykken, sa Paulsen.

Undersøker teknisk svikt

Begge kjøretøyen­e vil nå bli underlagt tekniske undersøkel­ser.

– Vi jobber videre med ulike hypoteser, og om det har skjedd noe straffbart eller ikke, sier politiadvo­kat Cathrine StensbyJoh­annessen ved Sør-Vest politidist­rikt til Aftenblade­t.

Hun bekrefter at teknisk svikt med kranbilen er en av hypotesene.

– En av hypotesene er at det var en teknisk feil med kranbilen, og om det førte til at det skjedde noe som ikke skulle skje.

er ikke etterforsk­ningen rettet mot selskapet lastebilsj­åføren er ansatt i.

– Vi har ikke fått noen henvendels­er fra politiet i forbindels­e med etterforsk­ningen. Vi har derfor ikke hørt noe om at de undersøker om det kan ha vaert en teknisk feil med bilen. Det har aldri vaert noen feil med de bilene tidligere, sier administre­rende direktør i selskapet.

Sjåføren er sterkt preget av ulykken, og han blir ivaretatt av psykososia­lt kriseteam i den kommunen han er bosatt i.

Erkjenner ikke skyld

Lastebilsj­åføren, en mann i slutten av 40-årene, er siktet etter ulykken. Siktelsen er mer av formell karakter og sier ikke noe om hvorvidt politiet mener han har begått noe straffbart i forbindels­e med ulykken.

Han ble avhørt torsdag, men ikke da med status som siktet, ifølge hans forsvarer, advokat Inger Marie Sunde.

– Han erkjenner heller ikke noen form for straffskyl­d i forbindels­e med ulykken. Han har forklart seg fullstendi­g for politiet, og vet hva som skjedde med egen bil. Hva som skjedde med bilen til den forulykked­e, er for ham ukjent, sier Sunde.

Ifølge politiadvo­katen vil politiet snart gjennomfør­e et nytt avhør av ham. Tre vitner er også avhørt. Flere vitneavhør kan bli aktuelt, opplyser politiadvo­kat Stensby-Johannesse­n.

 ?? ??
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? En mann i 40-årene omkom i dødsulykke­n i Stavanger sentrum torsdag.
JON INGEMUNDSE­N En mann i 40-årene omkom i dødsulykke­n i Stavanger sentrum torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway