Stavanger Aftenblad

– Jeg tror han hadde elsket det

HOMMERSÅK: En lang rekke biler deltok torsdag i minnekorte­sjen for å hedre Magnus Skjørestad Mikkelsen (18), som omkom i en trafikkuly­kke i Oltedal i januar. For vennegjeng­en er savnet stort.

- Camilla Klovning camilla.klovning@aftenblade­t.no

Venner og familie hedret Magnus (18) med bilkortesj­e:

– Å kjøre bil var det kjekkeste Magnus visste. Det er veldig fint å hedre ham på en måte som jeg vet han hadde likt så godt selv, sier Mari Bersagel.

Hun var én av Magnus Skjørestad Mikkelsens naere barndomsve­nner. De to 18-åringene hadde kjent hverandre helt siden de gikk i barnehagen da han omkom i en utforkjøri­ng i Oltedal i januar.

– Det betyr mye at vi får dette til. Magnus og jeg tok oss gjerne en biltur sammen minst én gang i uka. Det var et fristed for oss begge. En plass vi kunne slappe av og snakke om alt, sier Bersagel.

I skumring og kaldt marsvaer møtte familie og venner mannsterke opp ved Riska kirke torsdag ettermidda­g for å kjøre kortesje til minne om Hommersåkg­utten.

Helt fremst av de bortimot 60 bilene kjørte brannkonst­ablene som var først på ulykkesste­det.

Ruta gikk til Vatnekross­en og Sviland, og via ulykkesste­det i Oltedal før returen til Riska om Ålgård. Der tente forsamling­en lys på Magnus sin grav, før de som ønsket det kunne trekke inn i kirkebygge­t for å vaere sammen utover kvelden.

– Det er godt å se at det er så mange som stiller opp. Samtidig er det vondt å tenke på at Magnus ikke er her lenger. Men jeg tror han hadde elsket at vi gjør dette for ham. Han bodde jo nesten i bilen sin etter at han fikk lappen, sier Mari Bersagel.

Magnus Skjørestad Mikkelsen omkom søndag 22. januar i en utforkjøri­ng ved Oltedal. Bilen krasjet inn i et tre og et gjerde på

Seldalsvei­en mellom Oltedal og Søredalen.

Dette var tredje gangen på under et år at en tenåring fra Hommersåk mistet livet i en trafikkuly­kke.

Betydde mye

20. april i fjor døde 16 år gamle Erlend Ørland i en MC-ulykke i Jødestadve­ien på Riska.

Og natt til 26. juni i fjor døde 19 år gamle Tor Martin Utvik fra Riska i en MC-ulykke i Gjesdal sammen med kjaeresten Marte Lima Espeland (19 år) fra Oltedal.

Ulykkene har preget lokalsamfu­nnet, og også etter de to ulykkene i 2022 ble det arrangert bilkortesj­er for å hedre de avdøde ungdommene.

– Magnus betydde mye for mange. Han var en jeg alltid kunne snakke med om alt. Han passet godt på de han var glad i, og gjorde alltid det lille ekstra. Det er vondt og sårt at han er borte. Jeg har ingen andre som ham, sier Mari Bersagel.

Lang rekke

Hun hadde selskap av venninnen Andrea Kristoffer­sen under torsdagens kortesje. I lav fart passerte en lang rekke biler ulykkesste­det og det snøhvite landskapet i Seldalsvei­en.

– Det blir et stort tomrom i livene våre etter Magnus, men han kommer aldri til å forsvinne fra minnene våre, sier de to jentene.

 ?? ??
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Brannkonst­ablene som var først på ulykkesste­det kjørte helt fremst i torsdagens bilkortesj­e.
FREDRIK REFVEM Brannkonst­ablene som var først på ulykkesste­det kjørte helt fremst i torsdagens bilkortesj­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway