Stavanger Aftenblad

Oilers vurderte VIF – landet på Sparta

ISHOCKEY: Etter å ha sendt Lillehamme­r på sommerferi­e, gjorde Oilers som i fjor. Nå ligger det an til en ny thrillerse­rie mot Sparta i semifinale­n.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

– Dette er ren matte. Planen er å slå ut Sparta i semifinale­n og vinne finalen med 4–0 i kamper.

Oilers’ sportsdire­ktør Pål Haukali Higson humrer når han refererer til fjorårets NMsluttspi­ll.

Sju kamper. Spenning til siste kamp. Det kunne vippet begge veier.

Fjorårets semifinale­serie mellom Oilers og Sparta levde helt til kamp 7 i DNB Arena. Der avgjorde Oilers med 2–0seier og møtte Storhamar i NM-finalen. Det endte til slutt med 4–0 i kamper og et suverent NM-gull til Higsons gutter.

Vurderte VIF

Etter at alle de fire kvartfinal­eseriene i årets sluttspill endte med 4–0-seier i kamper, kunne seriemeste­r Oilers torsdag på ny velge sin motstander først. Og valget falt på Sjur Robert Nilsens gutter fra Sarpsborg.

Oilers kunne også ha valgt Vålerenga. Storhamar, som ble nummer to i serien, kunne ikke velges.

– Valget vårt om å møte Sparta handler enkelt og greit om at Vålerenga har sett ut som et sterkere lag enn Sparta etter jul og inn mot sluttspill­et. De har i utgangspun­ktet et bedre lag enn Sparta. Valget vårt handler egentlig mest om hvordan Vålerenga har sett ut etter jul og ikke så mye om Sparta, forklarer Higson.

Vålerenga har rustet kraftig opp i vinter og har et skikkelig seniorlag som vil bli tunge å møte. Noe sesongens skuffelse Frisk Asker fikk merke da Vålerenga sendte askerbørin­gene på hodet ut med fire strake seire.

– Mange fellestrek­k

Sparta slo Oilers i tre av fem møter i serien denne sesongen. Uten at det spilte inn på Oilers’ avgjørelse.

– Det gjorde egentlig ikke det. Vi hadde positiv statistikk mot dem i siste del av sesongen. Dette er to lag som kjenner hverandre godt. Begge lag spiller på samme måte som de siste årene og vi står godt til hverandre. Vi har mange fellestrek­k. Vi vet det vil bli jevnt og spennende med kampbilder som kommer til å bli ganske like, sier Higson.

Første finalekamp spilles neste lørdag. Det spilles annenhver dag i best av sjuserien.

I den andre semifinale­serien møtes Storhamar og Vålerenga. De starter sin serie neste søndag.

PS! Sparta endte på 4. plass i serien – ni poeng bak Oilers. Slik endte kvartfinal­ene: Oilers-Lillehamme­r 4–0 Storhamar-Manglerud Star 4–0

Vålerenga-Frisk Asker 4–0 Sparta-Stjernen 4–0

Valget vårt om å møte Sparta handler enkelt og greit om at Vålerenga har sett ut som et sterkere lag enn Sparta etter jul og inn mot sluttspill­et.

Sportsdire­ktør Pål Haukali Higson

 ?? CARINA JOHANSEN / NTB ?? Slik så det ut da Oilers avgjorde semifinale­serien mot Sparta i fjor vår. Lagene møtes også i årets semifinale­serie.
CARINA JOHANSEN / NTB Slik så det ut da Oilers avgjorde semifinale­serien mot Sparta i fjor vår. Lagene møtes også i årets semifinale­serie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway