Stavanger Aftenblad

– Kan nå så langt han vil

FRIIDRETT: Narve Gilje Nordås ser lyst på framtiden etter at han nylig signerte sin største sponsoravt­ale noensinne. Avtalen vil løfte satsingen, forteller han til Aftenblade­t.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

Gjert-eleven signerer stor avtale:

Jeg hadde ikke trodd dette for ett år siden. Ett år senere viser det seg at også folk på mitt nivå kan leve av idretten, selv om de ikke er verdens beste.

Ordene tilhører Narve Gilje Nordås.

Voll-gutten har sikret seg ny sponsoravt­ale med sko- og utstyrspro­dusenten Hoka.

Avtalen har en varighet til utgangen av 2024 og sikrer med det satsingen til unggutten, som senest i høst var tydelig overfor Aftenblade­t på at løpingen ikke var økonomisk lukrativ.

– 100 prosent sikkerhet på økonomi

En høydetreni­ngsleir i St. Moritz på tre uker, koster eksempelvi­s mellom 60.000 og 70.000 kroner, har 24-åringen tidligere fortalt.

10–15 par med sko på mellom 2000–3000 kroner i året er også en stor kostnad. I tillegg er det en hel del reiseutgif­ter i løpet av et år.

Samtidig skal det nevnes at Nordås, som fremdeles studerer og bor hjemme i barndomshj­emmet for å kunne leve av satsingen, har støtte fra andre sponsorer, idrettsfor­bund og egen klubb. Med disse avtalene har han tidligere estimert å gå i null. Nå ser det bedre ut.

– Dette bidrar til at jeg i større grad kan leve av løpingen. Det har ikke vaert målet med løpekarrie­ren, men at det blir en konsekvens av karrieren er noe jeg er takknemlig for. At jeg har 100 prosent sikkerhet med tanke på økonomi, sørger for at jeg kan gjøre de forberedel­sene jeg skal skikkelig.

– Kan nå så langt han vil

Også Gjert Ingebrigts­en, som er trener for Gilje Nordås, er en fornøyd mann.

– Narve er en beskjeden mann, og det har ikke vaert lett få hull på utstyrsbyl­len, men løper en fort skaper det interesse, sier han og utdyper:

– Vi har alltid hatt som filosofi at vi ikke skal jakte sponsorer. Det er bedre hvis vi kan løpe så fort at de kommer til oss. Det passer ikke for alle å gå rundt å «banke på dører». Da konsentrer­er vi oss heller om gode resultater slik at vi blir interessan­te nok, og det er det som har skjedd i dette tilfellet, sier treneren.

Gilje Nordås løp for noen uker siden inn til ny norsk rekord på 3000 meter innendørs under kretsmeste­rskap i Sandneshal­len. Med tiden 7.45.39 slettet han Henrik Ingebrigts­en åtte gamle rekord.

Like etter valgte han å stå over innendørs-EM i Istanbul. I nevn– te EM slo for øvrig Jakob Ingebrigts­en den ferske norske rekorden.

– Hvor mye er Hoka-avtalen verdt?

– Det er konfidensi­elt, men det er et positivt bidrag. Narve som utøver kan nå så langt som helst, og med økonomisk trygghet til å satse over tid er det lettere å få ut potensiale­t. Når du blir voksen er det vanskelig å satse helt og fullt uten de rammene. Det går egentlig ikke an, og det er derfor dette er så viktig. Jeg er glad på hans vegne.

Gilje Nordås er tydelig på at kvaliteten på utstyret er helt essensielt, og verdt mer enn pengene. At det var Hoka det likevel skulle bli, var langt fra gitt.

– Før jeg begynte å teste ut skoene, hadde jeg avfeiet det som mosjonists­ko, og noe folk som hadde hatt skader først og fremst brukte. Jeg var skeptisk i starten, men har kommet fram til at de ikke står tilbake for noen.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Narve Gilje Nordås har nylig signert sin største sponsoravt­ale i karrieren.
KRISTIAN JACOBSEN Narve Gilje Nordås har nylig signert sin største sponsoravt­ale i karrieren.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Gjert Ingebrigts­en er Narve Gilje Nordås sin trener. Han er glad på elevens vegne, og mener han kan nå så langt han bare vil.
PÅL CHRISTENSE­N Gjert Ingebrigts­en er Narve Gilje Nordås sin trener. Han er glad på elevens vegne, og mener han kan nå så langt han bare vil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway