Stavanger Aftenblad

Treneren etterlyser mer kynisme

FOTBALL: Etter en brukbar førsteomga­ng, raknet det for Bryne etter pause. Rødtrøyene tapte hele 5–0 og er dermed ute av cupen.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

Bryne kollapset fullstendi­g:

– Det er en kamp hvor vi gjør mye bra i førsteomga­ng, og intensjone­n er å gjøre det samme i andreomgan­g. Så scorer de to mål etter svakt forsvarssp­ill av oss, og da er det kjørt. Her var det ikke snakk om målforskje­ll, og da var det bare å gå for redusering, sier Bryne-trener Kevin Knappen like etter kampen.

Han etterlyser mer kynisme fra egne spillere etter det som ble en skikkelig smell for rødtrøyene.

– Vi ser at Stabaek er flinke på det, og tar frisparken­e i de situasjone­ne de må ta dem. Der er ikke vi proffe nok.

– Er dette et mønster du ser hos Bryne? At dere er for snille rett og slett?

– Det er et mønster gjennom vinteren i hvert fall, både mot Bryne og Haugesund. De var kjappe med å ta frisparken­e på overganger, og der har de lagene vi har møtt vaert på et nivå over oss.

Slik var kampen

Årets første tellende kamp for Bryne var borte mot Stabaek i fjerde runde i cupen. I potten lå en kvartfinal­e mot Molde, og jaerbuene åpnet friskt mot laget som i fjor rykket opp fra førstedivi­sjon.

Knappens mannskap lå lavt og satset på gunstige brudd, og fikk flere av dem til å begynne med. Mamadou Diaw som også i år lånes ut til Bryne, var flere ganger farlig frampå for rødtrøyene med sin fart og styrke. Jaerbuene skapte også sjanser på lange innkast og dødballer, men det var Stabaek som skulle ta ledelsen.

Etter et flott forarbeid av Mushaga Bakenga, havnet ballen på 5-meteren til Bryne. Der maktet ikke forsvaret å klarere ballen, og da fikk Kasper Waarst Høgh enkelt sette ballen i det halvåpne buret. Dermed sto det 1–0 til pause.

Forferdeli­g start på andreomgan­g

Andreomgan­g åpnet på verst tenkelig vis for Bryne. Etter å ha kommet seg pent fri på siden, var det 17 år gamle Aleksander Andresen som fikk aeren av å score. Innlegget fra Sturla Ottesen satte han i mål på halvsprett­en fra 14 meter.

Kun minutter senere var det nok en gang Høgh som skulle sette ballen i nettet. En strøken pasning fra Andreas Skovgaard fant Stabaeks første målscorer. Dansken tok ballen pent ned på brystet før han banken ballen inn bak en sjanseløs Cajtoft.

Brynes målvakt var for øvrig maks uheldig i nevnte situasjon. Svensken så ut til å havne i spagaten, og måtte av med det som så ut som en strekk.

– Den så ikke bra ut i det hele tatt. Han blir tatt hånd om nå, og i morgen er det rett på CT-undersøkel­se, sier Knappen.

Inn kom Igor Spiridonov som også måtte hente ut flere baller fra nettet.

Først da Mushaga Bakenga satte ballen kontroller­t i mål alene med keeper, før Geelmuyden hadde en hel banehalvde­l å løpe på i en kontring. Heller ikke han gjorde noen feil alene med Spiridonov. Stabaek vant til slutt 5–0 etter en fryktelig kollaps av Bryne.

?? FREDRIK REFVEM ?? Sondre Norheim og Bryne fikk det tøft mot Stabaek.
FREDRIK REFVEM Sondre Norheim og Bryne fikk det tøft mot Stabaek.