Stavanger Aftenblad

Dødsulykke­n i sentrum: Politiet har beslaglagt kranbilfør­erens førerkort

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: Føreren av kranbilen som torsdag var innblandet i dødsulykke­n i kulverten mellom Verksalmen­ningen og Haugesunds­gata er siktet for brudd på veitrafikk­loven.

– Jeg kan bekrefte at det er tatt beslag i sjåførens førerkort. Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke ham for brudd på veitrafikk­loven paragraf 3, sier politiadvo­kat Cathrine StensbyJoh­annessen.

Veitrafikk­loven paragraf 3 omhandler grunnregel­en i trafikken. Nemlig at alle skal ferdes hensynsful­lt og vaere varsomme slik at det ikke kan oppstå fare eller skader.

Flere hypoteser

Dødsulykke­n skjedde rett over klokka 11.00 torsdag 9. mars. Kranen på en lastebil i fart kom i kontakt med taket i kulverten, og biter løsnet. En mann i 40-årene, føreren av en personbil som kjørte motsatt vei av lastebilen, mistet livet i ulykken.

– Det er fremdeles tidlig i etterforsk­ningen, sier StensbyJoh­annessen, som på nåvaerende tidspunkt ikke kan gi ytterliger­e opplysning­er.

Teknisk svikt er en av hypotesene i saken.

– Vi har gjennomfør­t ytterliger­e vitneavhør. Det vil også vaere naturlig å avhøre siktede på ny på et senere tidspunkt, sier politiadvo­katen.

Motsetter seg beslag

Forsvarere­n til den siktede lastebilsj­åføren, advokat Inger Marie Sunde, sier til Aftenblade­t at hennes klient motsetter seg førerkortb­eslaget. Det betyr at beslaget må behandles i tingretten.

– Det er ikke overrasken­de at politiet tar beslag i sjåførens førerkort. Det er enn så lenge en uoversiktl­ig situasjon og jeg anser beslaget er mer rutinemess­ig, sier Sunde.

Så lenge siktede motsetter seg beslaget plikter politiet å sende saken over til retten innen tre uker.

– Spørsmålet er hvorfor kranen kom opp i taket. Min klient nekter for at det skyldes menneskeli­g svikt, sier forsvarers­advokaten.

Håper den prioritere­s

Som lastebilsj­åfør er naturligvi­s førerkorte­t svaert viktig for siktede. Sunde håper at klienten får førerkorte­t tilbake så snart som mulig.

– Det er viktig for ham både i forbindels­e med jobb, men også privat, sier forsvarere­n og fortsetter:

– Jeg håper for alle parter at dette er en etterforsk­ning politiet prioritere­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway