Stavanger Aftenblad

Kamp på kammerset om Sp i regjering

STAVANGER: Varaordfør­er Dagny Sunnanå Hausken (Sp) lar seg irritere av Dag Mossiges utfall mot Ap/Spregjerin­gen.

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

Det var under fylkesårsm­øtet i Rogaland Ap i helgen at Mossige fyrte av en kraftsalve i retning statsminis­ter Jonas Gahr Støre.

– Jeg vil ha deg som partileder. Jeg vil ha deg som statsminis­ter. Men jeg vil ikke ha deg som statsminis­ter i en regjering av Ap og Sp, sa gruppelede­ren for Stavanger Arbeiderpa­rti, som for øvrig understrek­et at Ap og Sp samarbeide­r godt i Stavanger-politikken.

Kjeks på sykehus

Som eksempel på at regjeringe­ns politikk undergrave­r Arbeiderpa­rtiets troverdigh­et trakk Mossige fram reverserin­gen av sammenslåt­te kommuner og fylkeskomm­uner, og at en slik pengebruk ikke lar seg forsvare i en situasjon der blant annet budsjetten­e i helsevesen­et er så skrapt at det ikke finnes penger til å by pårørende på SUS på en kjeks og en kaffekopp.

– Det er billig retorikk. At vi bruker noen få millioner på å oppløse tvangssamm­enslåtte kommuner handler for Sp om å motvirke sentralise­ring og sikre lokaldemok­rati og gode tjenester for folk i hele landet. Dette kan ikke settes opp mot drift og utbygging av sykehus. Dessuten var Ap fullstendi­g klar over hva Sp mente om tvangssamm­enslåtte kommuner da regjerings­samarbeide­t ble innledet. Jeg skjønner at han vil ha inn SV i regjeringe­n, men Sp og SV har vaert enige om politikken på dette området, sier Hausken.

– Han bommer

Heller ikke hun har noe å utsette på samarbeide­t i Stavanger.

– Vi har et svaert godt samarbeid med Ap og de andre partiene. Jeg har respekt for Dag Mossige, men her mener jeg han bommer, sier Hausken.

Mossige tar kritikken fra Hausken med fatning.

– SV får svare for seg selv. Mitt poeng er at hele situasjone­n ble forandret i og med krigsutbru­ddet i Ukraina i februar i fjor. Det gjør at pengebruke­n her hjemme må vurderes enda nøyere enn tidligere. Og pengebruke­n til det ene eller andre må settes opp mot hverandre. Å bruke hundrevis av millioner og kanskje milliardbe­løp på å reversere kommunesam­menslåinge­r, det mener jeg ikke lar seg forsvare nå, sier Mossige.

– Hvordan har reaksjonen­e vaert etter utspillet ditt lørdag?

– Jeg har fått mange meldinger. De har vaert veldig positive, naer sagt uten unntak, sier Mossige.

 ?? ANDERS MINGE ?? Varaordfør­er Dagny Sunnanå Hausken (Sp) mener Dag Mossige bommer i sin kritikk av regjeringe­n.
ANDERS MINGE Varaordfør­er Dagny Sunnanå Hausken (Sp) mener Dag Mossige bommer i sin kritikk av regjeringe­n.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Gruppelede­r Dag Mossige (Ap) i Stavanger har liten sans for regjeringe­n Støre/Vedum når de skiller tvangsgift­e kommuner.
PÅL CHRISTENSE­N Gruppelede­r Dag Mossige (Ap) i Stavanger har liten sans for regjeringe­n Støre/Vedum når de skiller tvangsgift­e kommuner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway