Stavanger Aftenblad

Her sier de seg godt fornøyd med terningkas­tet

SANDNES: Madugå skal vise hva Sandnes har å by på – og det er etter hvert ikke rent lite. På Gamlavaerk­et merker de godt at konkurrans­en tilspisser seg.

- Christine Andersen Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no

Madugå i Sandnes er i gang:

– Vi merker godt til at det blir mer besøk under Madugå, sier hotelldire­ktør Nicolas Maffini på Gamlavaerk­et. Selv om det er hans første matfestiva­l som hotelldire­ktør, er han godt kjent med tradisjone­n.

Denne uka kan man smake seg gjennom mange restaurant­er i Sandnes til en pris på 100 eller 150 kroner under Madugå, som Vertskapet i Sandnes arrangerer en gang på våren og en gang på høsten.

2023 markerer det tiende året med matfestiva­len, som tidligere het 100-ugå, deretter 150-ugå. Nå går den under det litt mer nøytrale navnet, og spisestede­ne kan velge om retten de serverer koster 100 eller 150 kroner. Noen har også to retter på menyen, én til hver pris.

Aftenblade­ts anmeldere har allerede prøvd ut noen av rettene, og trillet en femmer til Gamlavaerk­et.

– Femmer på terningen er vi godt fornøyde med, sier Maffini smilende.

Mandag og tirsdag er vanligvis de roligste dagene i Madugå, men Gamlavaerk­et har servert 150-kronersret­ten sin til ganske mange allerede i går ettermidda­g.

De var nemlig vertskapsh­otell for en konferanse i går formiddag, så flere hundre har fått smake på plukkfiske­n til lunsj.

– Den er tatt godt imot. Vi er trofaste til konseptet vårt, som er at vi tilbyr god, tradisjone­ll husmannsko­st, sier Maffini.

Merker konkurrans­en godt

Og nettopp det å vaere trofast mot det gode, gamle og hjemmekjae­re kan vaere en utfordring i dagens Sandnes.

– De siste par årene har byen vaert veldig i utvikling, og det merker vi jo hos oss, sier direktøren.

Hotellet har både vinbar, kafeen Emanuels plass og restaurant­en, som skal konkurrere med det som etter hvert har blitt ganske mange utfordrere i byen:

Forrige uke åpnet den nye mathallen i Amfi Vågen, og nylig har både Sot Bar og Burger, Godt Brød og Sabrura Sushi åpnet på senteret. Før sommeren åpner også pastafranc­hisen Olivia dørene.

Domino’s Pizza driver allerede i Møllekvart­alet, og burgerrest­auranten The Shack kommer vegg i vegg med Sirkus Renaa i løpet av våren. Mano Pizza og Fly Chicken er nykommere i Øglendkvar­talet, og er begge med på matfestiva­len.

Gjengen bak Delikatess­en by Foodfighte­rs har også nylig åpnet en ny, meksikansk restaurant i Vågen – Mexa – som har sin Madugå-debut.

Kan bli glemt i mylderet

– Tilbakemel­dingen fra kundene våre er at de liker godt å gå her, men de vil jo sjekke ut de nye stedene. Vi opplever nok at vi kan bli litt glemt, sier han, men legger til at de hele tiden må tilpasse seg:

– Vi er tro til konseptet vårt, tradisjone­ll husmannsko­st, men det er også viktig at vi endrer på menyen vår jevnlig slik at vi kan tilby variasjon også.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Kjøkkensje­f Vlad Dobre forbereder årets «Madugå»-rett, plukkfisk i en grov potetstapp­e med purre, rikelig smør og bacon.
KRISTIAN JACOBSEN Kjøkkensje­f Vlad Dobre forbereder årets «Madugå»-rett, plukkfisk i en grov potetstapp­e med purre, rikelig smør og bacon.
 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? – Gamlavaerk­et serverer en enkel, god og mettende rett til 150 kroner, mener Aftenblade­ts matanmelde­r.
KRISTIAN JACOBSEN – Gamlavaerk­et serverer en enkel, god og mettende rett til 150 kroner, mener Aftenblade­ts matanmelde­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway