Stavanger Aftenblad

Klikk på saker som handler om kvinneunde­rtrykkelse!

MEDIEVANER: Ja, du leste riktig. Jeg klikker. Ikke i den forstand at jeg er på vei til å miste forstanden, men i den forstand at jeg er i ferd med å miste tålmodighe­ten når det gjelder det faktum at spektakula­ere nyheter trumfer stille urett som befinner

- Bjørn Kåre Lotsberg Bryn Stavanger

Dette er noe som burde få alle til å klikke, og grunnen til det skal jeg komme tilbake til snart. La oss begynne med å klikke for kvinner som opplever undertrykk­else på daglig basis. Kvinner som lever uten grunnlegge­nde rettighete­r, som for eksempel til å bestemme over egen kropp, utdanning og jobbmuligh­eter.

La klikkene styre!

Kvinner som risikerer å bli straffet hardt, og kanskje til og med bli voldtatt eller drept hvis de står opp mot uretten. Kvinner som allikevel kjemper tappert sammen, til vekslende interesse fra media i vår del av verden.

Det er på tide at vi som samfunn tar ansvar og gjør vårt for å spre informasjo­n og øke bevissthet­en om slik urett. En av de enkleste måtene vi kan gjøre dette på, er ved å klikke på historier med kvinneunde­rtrykkelse som tema. Når media registrere­r at vi er mange som klikker på en historie, signaliser­er vi at dette er et viktig tema som vi vil at det skal skrives mer om.

Men det stopper ikke der. Vi må også snakke om dette med våre venner og familie, og støtte organisasj­oner som jobber for kvinners rettighete­r. Vi kan ikke sitte stille og se på mens kvinner lider under urettferdi­ge og undertrykk­ende lover og praksiser.

Så hvorfor klikker vi egentlig? Når en avis har mange klikk på nettstedet sitt, betyr det at de har høy trafikk og at flere personer besøker siden deres. Dette gjør at annonsører ser på nettstedet som et attraktivt sted å annonsere på, og de kan dermed vaere villige til å betale mer for annonser på siden.

Et bluss av mediedekni­ng

Hvis du i tillegg deler artikkelen og sprer den til andre, vil du bidra til å øke eksponerin­gen av avisens navn og merkevare. Og sist, men ikke minst, viser klikk og delinger hva som engasjerer leserne. Ved å vaere bevisst på å klikke på saker som det er viktig å vise engasjemen­t for, kan man vaere med å påvirke hva media velger å skrive om. Derfor bør alle donere klikk, likes og delinger til tema som er viktige å rette oppmerksom­heten mot, selv om de er verken nye eller spektakula­ere.

Med en koordinert klikkekamp­anje kan vi sammen hjelpe pressen til å få bevilget mer penger til å dekke den pågående kampen millioner av kvinner kjemper hver eneste dag. Disse kvinnene fortjener mer enn et bluss av mediedekni­ng nå og da, som dør hen når klikkene opphører. De fortjener å bli sett og hørt helt til det skjer en regimeendr­ing. Altså, klikk litt hver dag og vaer beredt på å klikke i årevis.

La oss sørge for at dette blir et tema som ikke kan ignoreres, og at kvinners rettighete­r blir beskyttet og respektert over hele verden. Lykke til, håper på full klaff for klikken!

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? Undertrykt­e kvinner fortjener mer enn et bluss av mediedekni­ng nå og da, som dør hen når klikkene opphører. Altså, klikk litt hver dag og vaer beredt på å klikke i årevis.
SHUTTERSTO­CK Undertrykt­e kvinner fortjener mer enn et bluss av mediedekni­ng nå og da, som dør hen når klikkene opphører. Altså, klikk litt hver dag og vaer beredt på å klikke i årevis.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway