Stavanger Aftenblad

Svenn M. Svennsen 80 år

-

JUBILANT: Svenn Magnus Svennsen, Byhaugen, er 80 år onsdag 15. mars. Denne hedersmann­en er best kjent for sitt store engasjeSte­mmen, ment i Idrettslag­et Pol, hvor han har vaert medlem i hele 65 år. Svennsen har også vaert aeresmedle­m i klubben i 45 år.

Dagen feires med åpent hus i Polhuset på Stemmen fra 1200–1400 onsdag.

Han er fortsatt aktiv og ser på seg selv som en hjelper av klubben, og vi må legge til klubbens fremste ambassadør i en årrekke. Få er ikke de som har latt seg fascinere av den enorme fotballkun­nskapen Svennsen besitter, men kanskje vel så mye av kjaerlighe­ten til sitt kjaere IL Pol.

Naturligvi­s har Svennsen fått tilnavnet «Mr. Pol». Han har sammen med Ragnar Ødegaard fått lov til å sette «Sir» foran navnet sitt i klubbsamme­nheng. Når Svennsen ikke bidrar med treffende «one-linere» på samler han fortsatt litt stoff, statistikk og anekdoter til boka om Pol-historien som ferdigstil­les våren 2023. Han har også full kontroll på sitt britiske favorittla­g West Bromwich Albion, hvor lagoppstil­linger, målscorere og tilskuerta­ll behørig noteres ned hver eneste helg.

Nettopp Svennsen er hovedårsak­en til at Pol i dag har statistikk over antall kamper spillere har i klubben, fra seks års knøttespil­ler til senior!

Svennsen har opplevd store ting i Pol, og som han ofte trekker fram, kan dagens ungdom ikke måle seg med 1960-årenes Pol-lag da Pol var like bak de beste lagene i distrikten­e. Han er likevel alltid snar med å berømme utviklinge­n i Pol og viktighete­n av ivaretakel­sen av «de som ikke er like godt økonomisk situert», som han sier.

Pols vel 450 medlemmer er stolte av å ha denne trofaste sliteren for idretten å se opp til!

Hilsen styret i IL Pol

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway