Stavanger Aftenblad

– En lagseier for hele Viking som klubb

FOTBALL: Det var akkurat den starten på sesongen Viking drømte om: Seier over RBK, cupavansem­ent, god stemning og nysignerin­gen Lars-Jørgen Salvesen hamret inn et flott mål. Fulle av selvtillit starter nå forberedel­sene til kvartfinal­en mot Bodø/Glimt.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

– Knalldeili­g. For oss i Viking er det alltid kjekt å slå Rosenborg. Og så er det veldig kjekt å vaere klar for kvartfinal­en i cupen. Den betyr mye for oss, sier Viking-trener Morten Jensen til Aftenblade­t.

Treningska­mpene i vinter har vaert varierende. Skader, smårusk, usikkerhet har preget oppkjøring­en. Men da alvoret startet med 4.-rundekampe­n mot Rosenborg foran 5400 tilskuere i et iskaldt Jåttåvågen søndag kveld, grep et grådig Viking-lag anledninge­n med begge hender.

Klart best, tidvis meget godt spill, solid over hele linjen og to fine mål som fikk fyr på Felt O og varmet de blåfrosne tilskuerne.

Det var drømmestar­ten som tente håpet på nytt.

Fortet i Jåttåvågen

– Dette var litt som du håper skal skje i en første tellende kamp. Det var veldig fortjent at vi vant. Spillerne fortjente dette. De har stått i mye – spesielt i fjor da det var tungt – og vaert lojale. Men også fortjent for ledelsen og administra­sjonen vår. Det var en stor lagseier for hele Viking som klubb. Det er mange som fortjener denne og har sin del av aeren, sier Jensen.

– Hvor stor er forskjelle­n på å starte sesongen med seier som dette og et tap?

– Det handler om at vi ønsker at vår stadion skal vaere et fort.

Det skal vaere tøft for alle å komme hit. Slik ønsker vi at det skal vaere hele året. Det gir oss selvtillit å starte sesongen på denne måten. Og uansett hvordan det går videre i cupen, så håper jeg at dette kan vaere med og skape et fundament på hjemmebane. Det å spille på SR-Bank Arena skal gi oss en trygghet og alle skal vaere klar over at det ikke er enkelt å møte Viking på hjemmebane.

I Eliteserie­n i fjor endte de 15 hjemmekamp­ene med fem seire, fem tap og fem kamper endte uavgjort.

Jensen bruker ordet bunnsolid om prestasjon­en søndag kveld. Rosenborg fikk fint lite til. RBKtrener Kjetil Rekdal roste Viking, var skuffet over eget lag og mener Viking vant fortjent. Det har han helt rett i.

– Dette gir oss masse energi, det gir oss en tro på egne ferdighete­r.

– Vet vi kan slå Glimt

– Hvordan er det å ta fatt på en ny arbeidsuke med en slik opplevelse som inngang?

– Smilene sitter nok løsere både oppe i administra­sjonen og her nede hos oss rundt laget. SÅ prøver vi alltid å holde det litt nede når det går bra. Men det å vinne fotballkam­per sprer positivite­t, energi og selvtillit. Fotball handler om det mentale. Det handler om å få gode opplevelse­r. Det har mye å si for et lag. Det

er veldig viktig for kulturbygg­ingen vår.

Lørdag ettermidda­g er det klart for kvartfinal­e. Der venter Bodø/Glimt på Aspmyra.

Lars-Jørgen Salvesen, vraket i Bodø etter noen måneder i klubben, skal tilbake på gamle trakter. En kamp der Viking har alt å vinne. Glimt har alt å tape.

– Det er på ingen måte umulig å få med seg noe derfra. Vi reiser dit med en syk lyst og ønske om å prestere bra. Når vi er på vårt beste spiller det ingen rolle om vi møter Glimt, Molde eller HamKam. Vi skal vaere vanskelige å slå uansett.

– Vi har vaert gode i cupen i mange år nå. Og igjen er vi med blant de åtte siste lagene. Vi ønsker å gå til en semifinale. Men vi har nok den tøffeste oppgaven i norsk fotball foran oss når vi skal til Bodø. Men vi vet at vi kan slå dem, sier treneren.

Pakk og farvel

De tre siste møtene med Glimt har vist at Viking er i stand til å få med seg noe: På Aspmyra i fjor høst ledet Viking 4–2 før laget – i tråd med motgangen – kollapset og tapte 4–5. I semifinale­n i cupen på Aspmyra i fjor tapte Viking 1–2, men var fullt på høyde med motstander­en.

Og i seriemøtet i Jåttåvågen i fjor vår vant Viking 2–0.

– Det blir fint med en gratis Bodø-tur nå. Jeg har en leilighet der oppe jeg må pakke ned, så det passer bra, sier Lars-Jørgen Salvesen og gliser.

Før han fortsetter:

– Dette er nok den tøffeste oppgaven vi kunne fått. Glimt har den bredeste stallen i Norge, de har allerede spilt kamper i Europa i år og er i form, det vet jeg alt om. Men Viking gjorde livet surt for Glimt i tre kamper i fjor. Det er ikke mye de skal senke seg før vi er på høyde med dem og gjerne bedre. Bodø/Glimt er store favoritter, men vi skal vaere vanskelige å slå. Vi reiser dit med troen på oss selv, sier Salvesen som tirsdag i forrige uke signerte fireårskon­trakten med Viking etter å ha blitt hentet fra nettopp Glimt.

 ?? ??
 ?? CARINA JOHANSEN / NTB ?? En jublende glad Lars-Jørgen Salvesen banket inn sitt første Viking-mål da han sendte Viking opp i 2–0 over Rosenborg søndag kveld. Nå venter Bodø/Glimt i kvartfinal­en lørdag.
CARINA JOHANSEN / NTB En jublende glad Lars-Jørgen Salvesen banket inn sitt første Viking-mål da han sendte Viking opp i 2–0 over Rosenborg søndag kveld. Nå venter Bodø/Glimt i kvartfinal­en lørdag.
 ?? CARINA JOHANSEN / NTB ?? Midt inne i denne klyngen av glade Viking-spillere smiler Sander Svendsen. Moldensere­n ble matchvinne­r med sin 1–0-scoring mot RBK.
CARINA JOHANSEN / NTB Midt inne i denne klyngen av glade Viking-spillere smiler Sander Svendsen. Moldensere­n ble matchvinne­r med sin 1–0-scoring mot RBK.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway