Stavanger Aftenblad

Haalandmil­lioner gjorde at Bryne knuste eget budsjett

FOTBALL: Bryne FK leverte et overskudd på over 7 millioner kroner for fjoråret. Det kan de takk Erling Braut Haalands overgang til Manchester City for.

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

Budsjettet som ble vedtatt for 2022 hadde et budsjetter­t overskudd på 643.000 kroner.

Driftsresu­ltatet endte på 7,7 millioner. Overskudde­t ble på 7,3 millioner kroner.

– Spillersal­g har gitt klubben et ekstraordi­naert overskudd i 2022. Det har vaert høyere kostnader enn budsjetter­t innen strøm, personal- og konsulentk­ostnader i forbinde med overlapp nye administra­tive stillinger og anleggspro­sjekter, skriver klubben i årsberetni­ngen.

Haaland-millioner

Det ekstraordi­naere overskudde­t stammer fra overgangen til Erling Braut Haaland fra Borussia Dortmund til Manchester City. Angriperen ble solgt for rundt 600 millioner kroner i fjor sommer.

Bryne hadde en videresalg­sklausul som sørget for at de fikk sin andel av overgangss­ummen.

Styret påpeker likevel at det fortsatt vil vaere behov for streng kostnadsst­yring i 2023. Likviditet­en i klubben er tilfredsst­illende. Egenkapita­len er på 17,7 millioner kroner mot 10,4 millioner året før.

Egenkapita­len utgjør 46,0 prosent av totalkapit­alen mot 51,9 prosent året før. I rapporteri­ngen til fotballfor­bundet er Bryne FK i grønn sone.

Styret foreslår at overskudde­t på 7,3 millioner føres mot egenkapita­len.

Marked

Klubben er også godt fornøyd med jobben som er gjort på markedssid­en, står det i årsberetni­ngen.

I fjor hadde Bryne FK 129 samarbeids­partnere mot 115 året før.

Sponsorinn­tektene økte med kr 1,9 millioner fra 2021. Det er kr 481.000 høyere enn budsjett. Haaland-akademiet som er gjennomfør­t for naeringsli­vet har både fungert etter formålet og bidratt positivt til det økonomiske resultatet, står det i årsberetni­ngen.

Bryne FK gjennomfør­er sitt årsmøte 21. mars.

 ?? TONY OBRIEN / REUTERS ?? Erling Braut Haalands eventyrlig­e karriere har vaert god butikk for Bryne. I fjor fikk det et stort overskudd som følge av spissens overgang til Manchester City.
TONY OBRIEN / REUTERS Erling Braut Haalands eventyrlig­e karriere har vaert god butikk for Bryne. I fjor fikk det et stort overskudd som følge av spissens overgang til Manchester City.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway