Stavanger Aftenblad

Normandie, Jersey og Paris

-

Normandie og Bretagne er kjent for sine vakre strender, historiske minnesmerk­er og lokale spesialite­ter som camembert, sider og calvados. Vi skal besøke det berømte klosteret Mont-Saint-Michel, se landingsst­edet for D-Dagen og besøke det historiske museer i Caen, Bayeux og Arromanche­s les Bains. Du får også oppdage den vakre kanaløyen Jersey og beundre Paris med en båttur på Seinen. Boreal Adventure legger opp til et innholdsri­kt og variert program som vil gi deg en svaert minneverdi­g ferie!

Dag 1: Avreise og calvados smaking i Cormeilles

Avreise med SAS fra Stavanger Lufthavn Sola kl. 9:50, ankomst København lufthavn kl. 11:00. Videre kl. 11:55, ankomst Paris Charles de Gaulle Lufthavn 13:50. Ved ankomst venter egen buss og tar oss med til destilleri Busnel (inkl.) hvor vi får første smakebit av Normandie med en god Calvados. Videre til Caen, en sjarmerend­e by som ble jevnet med jorden under siste verdenskri­g, gjenoppbyg­get og fremstår i dag som en moderne storby. Her i Vilhelm Erobrerens hjemby sjekker vi inn for de neste tre nettene på Best Western Royal Hotel 3*. Hotellet ligger sentralt i et område med mange kafeer, restaurant­er og shopping-muligheter.

Dag 2: Memorial de Caen og Bayeuxtepp­et

Denne dagen dykker vi ned i kystregion­ens betydelige lokalhisto­rie og dens innvirknin­g på hele Europa. Først drar vi til historisk museum og minnesmerk­et “Memorial” (inkl.). Der finnes den kjente underjordi­ske kommandobu­nkeren til den tyske 716. infanterid­ivisjonen. Museet dokumenter­er operasjon Neptun med de allierte landingene i Normandie 6. juni 1944 (D-Day) og de påfølgende kampene for å frigjøre Normandie fra tysk okkupasjon. Vi fortsetter mot middelalde­rbyen Bayeux og ser det fascineren­de 70 meter lange Bayeuxtepp­et (inkl.). Det ble vevd på slutten av 1000-tallet og viser Vilhelm Erobreren og slaget ved Hastings i 1066. Til slutt viser en lokalguide oss rundt i byen og vi nyter litt fritid i byen med for eksempel litt godt fransk bakverk på en kafe.

Dag 3:

Arromanche­s

Med hjelpen av en lokalguide får vi detaljert innsikt i historien til invasjonsk­ysten. Vi besøker Arromanche­s 360 ° sirkulaer kino (inkl.) og ser på originalt opptak fra D-dagen og tiden etter. Fra klippetopp­ene har vi bra utsikt

360 sirkulaer kino og D-Day Museum

over stranden med restene av kunstige Mulberry-havnene satt opp av de allierte for landingsfo­rmål. Vi fortsetter til D-Day museum og laerer mer om den kunstige havnen i Arromanche­s. Etter et besøk på amerikansk­e kirkegårde­n ved siden av “Omaha Beach” har vi resten av ettermidda­gen til egen disposisjo­n i Caen.

Dag 4: Transfer til St. Malo / Klosteret Mont-Saint-Michel

Vi besøker uforglemme­lige Mont Saint Michel (inkl.), en opprinneli­g tidevanns-øy. En gate snor seg som en spiral opp på klippen med klosteret på toppen, et imponerend­e stykke byggekunst. Etter en vakker fottur til klosteret kjører vi videre til Bretagne for å sjekke inn i Hotel de l `Univers i St. Malo for de neste to netter. Ettermidda­gen har vi til egen disposisjo­n i byen med sin utrolige beliggenhe­t. Gå ikke glipp av en spasertur rundt byen på den flotte bymuren.

Dag 5: Jersey – kanaløya

Fra havnen i St. Malo reiser vi med hurtigbåte­n til den største kanaløyen Jersey, som mange kjenner fra TV-serien Bergerac. Etter 1,5 time når vi øya med det milde klimaet. Her får vi en hyggelig sightseein­gtur med buss. Lunsj inkl. Øya har flotte strender og frodig natur. Vel fremme i hovedstade­n St. Helier blir det tid til å rusle rundt på egenhånd, før vi forlater Jersey med hurtigbåte­n og returnerer til St. Malo.

Dag 6: Transfer til Paris og sightseein­gtur med båten i Paris

Vi skal til ‘kjaerlighe­tens by’, Paris med sin vakre arkitektur. Ved Seines bredd stiger vi om bord i en av elvebåtene og får se den flotte byen fra en annen side på et stemningsf­ullt elvecruise (inkl.). Frankrikes hovedstad er kjent som en av verdens vakreste byer og vi ser mange av de kjente severdighe­tene på vår vei. Etter hvert sjekker vi inn på Mercure Paris Velizy Hotel og avslutter dagen med middag på hotellet.

Dag 7: Hjemreise

Frokost og utsjekk fra hotellet og busstransf­er til Paris Charles de Gaulle Lufthavn. Innsjekk og avreise med SAS 14:30, ankomst København lufthavn kl. 16:20. Videre kl. 17:00, ankomst Stavanger Lufthavn Sola kl. 18:10. Au revoir!

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway