Stavanger Aftenblad

Slik laerer de av superstjer­nen

FOTBALL: Med sine fem scoringer mot RB Leipzig i mesterliga­en fortsetter Erling Braut Haaland (22) å knuse alle rekorder på verdens største scene.

- Thommas Husevik thommas.husevik@ aftenblade­t.no Mats Haugland mats.haugland@ aftenblade­t.no Stig Nilssen stig.nilssen@ aftenblade­t.no

Det er ikke mange år siden Erling Braut Haaland spilte reservelag­skamper for Bryne 2 på distriktet­s fotballban­er.

Med de siste årene har det tatt fullstendi­g av. I rekordfart har jaerbuen og superspiss­en blitt en verdensstj­erne.

Tirsdag kveld scoret 22-åringen hele fem ganger da Manchester City vant 7–0 og sendte RB Leipzig på hodet ut av mesterliga­en.

Med de fem målene er Haaland oppe i 33 nettkjenni­nger i Europas gjeveste klubbturne­ring. Han er også toppscorer i årets utgave med ti mål på seks kamper.

Aftenblade­t har snakket med 10 lokale spisser fra alle divisjoner – om hva de synes om stjerneang­riperen og hva de kan laere av ham.

Simen Haughom (24)

28

Eiger FK (3. div.)

– Han har et hode som ikke mange andre har. Han har jo fysikken, og alt han trenger utover det. Tirsdagen viser at han ikke bryr seg om hva andre gjør, men bare gjør sin helt egen greie.

– Måten han takler press på er gjerne det mest imponerend­e ved han som spiller. Vi vet jo at han har gått noen kamper uten å gjøre det spesielt bra, så slår han tilbake igjen med en gang.

Jørgen Bø (21)

14 mål

Fogn (7. div.)

– Det sitter litt langt inne å skryte for mye av Haaland, jeg er nemlig Manchester United-fan. Men jeg synes det er tøft det han holder på med, og det er jo veldig kult at han er lokal og herjer såpass. Det mest imponerend­e er evnen han har til å få ballen i mål, samt at han alltid ser forbedring­spotensial.

– Er det noe Haaland holder på med som er overførbar­t til ditt nivå?

– Jeg tror ikke vi i 7. divisjon skal sammenlign­e oss så mye med Manchester City, det blir nok litt voldsomt. Far (Jakob Bø, spillende trener i Fogn) slår mange gode pasninger, men jeg tror kanskje Haaland har litt bedre arbeidsvil­kår på topp hos City, sier Bø og ler.

Martin Ramsland (29)

13

Sandnes Ulf (1. div.) – Med tanke på det nivået Braut Haaland presterer på, skal jeg vaere såpass ydmyk og si at jeg kan laere av ham i alle spillets faser. Avslutning­steknikken og bevegelses­mønsteret hans inne i boksen er helt vanvittig.

– Selv om jeg er 29 år, er jeg fortsatt sulten og forsøker å bli litt bedre hver eneste dag. Jeg ser kampene til Braut Haaland og prøver å utvikle meg i alle faser.

 ?? DAVE THOMPSON / AP ?? Erling Braut Haaland jubler etter en av sine fem scoringer mot RB Leipzig tirsdag kveld.
DAVE THOMPSON / AP Erling Braut Haaland jubler etter en av sine fem scoringer mot RB Leipzig tirsdag kveld.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway