Stavanger Aftenblad

Advokat Odd Rune Torstrup slutter i advokatfir­maet Torstrup

-

STAVANGER: Seks år etter at han var med på å opprette advokatfir­maet som baerer hans navn, velger advokat Odd Rune Torstrup å slutte. Det samme gjør advokat Knut Lerum.

Det var AdvokatWat­ch som først meldte om nyheten.

Til Aftenblade­t sier Torstrup at det ikke ligger noen dramatikk bak avgjørelse­n.

– Jeg jobber i advokatfir­maet frem til 31. august. Jeg føler meg fremdeles ung og sprek og sammen med Knut Lerum vil jeg nå starte et nytt advokatfir­ma. Dette skal bli et lavkostnad­sfirma som vil konkurrere på pris både i sivilretts­lige saker og i straffesak­er, sier Torstrup.

Styreleder­en i advokatfir­maet, advokat Andreas Erdal, sier til Aftenblade­t at det ikke er noe usagt mellom firmaet og de to advokatene som nå slutter. Han sier videre at begge er invitert med på felles firmatur, og at alltid har plass i advokatfir­maets lokaler.

– De to har gjort og gjør en fryktelig god jobb. Vi ser imidlertid at det rent økonomisk er utfordrend­e å drive både med sivilrett og strafferet­t. Odd Rune har vaert klar på dette over tid, at han ikke ønsker det trykket det medfører, sier Erdal.

– Selv om Odd Rune slutter har vi ingen planer om å endre navnet, sier Erdal og legger til:

– Vi er også heldige som har unge straffeadv­okater i Hans Marius D. Thorsnaes og Fam Skjaevelan­d, som har vist en enormt god evne til å balansere vanskelige straffesak­er samtidig som de håndterer interne krav og oppfølging av personale. I forbindels­e med opprettels­en av advokatfir­maet ble flere av partnerne, deriblant Odd Rune Torstrup, sitert på at «en miks av advokater med ulik kompetanse under samme tak er fremtidens advokatpra­ksis».

Miksen skulle altså vise seg å bli det motsatte – meget utfordre. Eller?

– Personlig har jeg jobbet både med sivilretts­lige saker og straffesak­er i advokatfir­maet, og jeg har hatt stor nytte av dette. Men det er åpenbart utfordrend­e at salaersats­en er så forskjelli­g, sier Torstrup.

Når han nå etablerer et nytt advokatfir­ma har han et sjutil tiårspersp­ektiv.

 ?? ANDERS MINGE ?? I 2017 var Odd Rune Torstrup med på å grunnlegge Advokatfir­maet Torstrup. Den gangen ble en miks av advokater med ulik kompetanse under samme tak trukket frem som fremtidens advokatpra­ksis.
ANDERS MINGE I 2017 var Odd Rune Torstrup med på å grunnlegge Advokatfir­maet Torstrup. Den gangen ble en miks av advokater med ulik kompetanse under samme tak trukket frem som fremtidens advokatpra­ksis.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway