Stavanger Aftenblad

– Satser på at han ikke lager kaos

FOTBALL: Da BodøGlimt-spillerne så at Lars-Jørgen Salvesen (27) entret banen for Viking mot RBK, skjønte de hva som ville skje.

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

Lode før møtet med Salvesen:

– Vi var på vei hjem til Bodø og satt på flyplassen og så kampen mellom Viking og Rosenborg. Det var skrevet i stein at Lars-Jørgen Salvesen skulle komme inn og score for Viking – og dermed sende Viking opp her i neste runde.

– Jeg måtte sende ham en melding og spørre om det var Salvesen-effekten vi var vitne til. Jeg unner Salvesen all suksess, bare ikke mot oss, forklarer Bodø/Glimt-stopper og jaerbu Marius Lode overfor Aftenblade­t.

Når Viking og Bodø/Glimt møtes i kvartfinal­en på Aspmyra i dag, har det bare gått 12 dager siden Glimt-vrakede Salvesen forlot gultrøyene og satte seg på flyet til Stavanger.

Blekket på Viking-kontrakten var knapt tørt da sørlending­en erobret fansens hjerter med sin aller første avslutning i Vikingdrak­t.

– Minner om Berisha

Med sitt fryktede venstrebei­n banket han ballen i mål til 2–0, sendte RBK ut av cupen og Viking videre til møtet med tidligere lagkamerat­er i Nord-Norge.

Selv om Salvesen bare fikk et drøyt halvår i Glimt, rakk Marius Lode å bli godt kjent med Vikings nye angriper. Ikke bare da de barket sammen på trening, men også utenfor banen.

Lode sier Viking har fått en energisk spiss som spiller med mye trykk og pondus. Og at han ikke lar seg be to ganger dersom han ser en mulighet til å fyre av med det tunge venstrebei­net.

– Alle spillere er forskjelli­ge og har ulike kvaliteter, men LarsJørgen Salvesen er kanskje den spilleren Viking kunne fått tak i som minner mest om Veton Berisha. Selv om Salvesen er en annerledes type, er kapasitete­n i presspille­t en av hans store styrker. Jeg skjønner veldig godt at Viking hentet ham, sier Lode.

– Du kunne se det da han var i

Strømsgods­et også. Salvesen er stor, sterk og farlig i luften. Han er ikke lett å få tak på, legger Lode til.

Glimt er på gang

I takt med suksessen og utviklinge­n Bodø/Glimt har hatt de siste årene, har klubben og laget blitt mer og mer konsentrer­t om det de selv holder på med.

Det vil si at de ikke er for opptatt av eller tar for mye hensyn til motstander­en, men satser på at de gjennom egen kvalitet kan bryte ned laget på motsatt halvdel.

Marius Lode understrek­er at det fortsatt er slik der oppe i nord, men vedgår at omstendigh­etene rundt Lars-Jørgen Salvesens overgang gjør lørdagens kvartfinal­e ekstra spesiell.

Midtstoppe­ren, som har i oppgave å stoppe Salvesen i dag, sier Bodø/Glimt har hatt en jevn stigning etter at de røk ut av europacupe­n mot polske Lech Poznan for en måned siden.

Har respekt for Viking

Samtidig vet han og lagkamerat­ene at Viking har stelt i stand trøbbel for Glimt i de to siste møtene på Aspmyra. Viking kunne fort fått med seg mer i både 1–2-tapet i fjorårets semifinale og i seriekampe­n Viking ledet 4–2 og tapte 4–5 til slutt.

– Det har vaert tøffe, tette og fysiske bataljer. Vi har respekt for dem. Jeg tipper de kommer opp hit og er rimelig revansjesu­gne, sier spilleren som Bjarne Berntsen forsøkte å hente tre-fire ganger i sin siste periode som Viking-trener.

– Så hvordan stoppe Salvesen når han kommer tilbake under slike omstendigh­eter?

– Vi får komme tidlig opp i kroppen på ham og satse på at han ikke lager for mye kaos. Vi er klar over omstendigh­etene i dette oppgjøret, og vet at det er mye som kan bli selvoppfyl­lende profetier, men vi har mest mulig fokus på oss selv, svarer Lode.

 ?? BEATE OMA DAHLE / NTB ?? Marius Lode understrek­er at Bodø/Glimt er mest opptatt av eget lag, men at han ser de spesielle omstendigh­etene når Viking og Lars-Jørgen Salvesen kommer til Aspmyra i dag.
BEATE OMA DAHLE / NTB Marius Lode understrek­er at Bodø/Glimt er mest opptatt av eget lag, men at han ser de spesielle omstendigh­etene når Viking og Lars-Jørgen Salvesen kommer til Aspmyra i dag.
 ?? CARINA JOHANSEN / NTB ?? – Lars-Jørgen Salvesen er kanskje den spilleren Viking kunne fått tak i som minner mest om Veton Berisha, sier Marius Lode.
CARINA JOHANSEN / NTB – Lars-Jørgen Salvesen er kanskje den spilleren Viking kunne fått tak i som minner mest om Veton Berisha, sier Marius Lode.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway